Comunitat Valenciana

Puig destaca el treball fet: "Malgrat els intolerants i fanàtics, la societat valenciana continuarà per eixe camí"

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha dedicat bona part de la sessió de control en Les Corts a posar en valor el treball realitzat en els últims quatre anys tant a nivell econòmic com social i de "normalització, estabilitat i honradesa en la política", al mateix temps que ha advertit que "els drets es poden perdre, la democràcia no és irreversible desgraciadament" i per açò ha apel·lat a la responsabilitat de tots. "Malgrat els intolerants i els fanàtics, estic segur que la societat valenciana continuarà per eixe camí", ha apuntat.
Ximo Puig en Les Corts en una imatge d'arxiu
Ximo Puig en Les Corts en una imatge d'arxiu
CORTS VALENCIANES/I. CABALLER
Ximo Puig en Les Corts en una imatge d'arxiu

La sessió d'aquest dimecres ha estat marcada per les interrupcions i el president de Les Corts ha cridat l'atenció a la bancada del PP en diverses ocasions. De fet, el propi Puig ha ironitzat assegurant que potser que es necessite "un relator per a testificar qui és el que crida" perquè "açò no és normal".

El portaveu de Compromís, Fran Ferri, li ha preguntat per les línies de treball per a avançar en drets davant els qui "volen retallar-los" i ha assenyalat després de conéixer part del sumari del case Erial, en el qual està investigat l'expresident Eduardo Zaplana, que el líder del PP, Pablo Casado li va reivindicar el mes passat assegurant que els 'populars' retornarien el futur a la Comunitat Valenciana: "Retornen els diners que nosaltres ens encarregarem del nostre futur".

Així mateix, ha lamentat que "les tres dretes" estan d'acord a "tornar al passat" i als valencians els ha costat molt "fugir del passat de corrupció i retallades" i aquesta legislatura s'ha fet "molt", entre altres qüestions pels drets de les persones LGTBI que ara "la ultradreta ha posat en la diana".

Puig li ha respost que el Consell del Botànic ha apostat des del principi per la defensa de la dignitat dels drets de les persones i ha advocat per "no tornar a posar en qüestió drets ja assumits" en temes com el matrimoni homosexual, per exemple, i ha subratllat que "ningú es pot asseure al costat d'algú que vol discriminar, no és possible".

"ELS DRETS ES PODEN PERDRE"

"Els drets es poden perdre", ha advertit, apel·lant a l'"extraordinària responsabilitat" que tenen tots els presents en aquest sentit, i els ha etzibat: "No es poden utilitzar les banderes, ni l'espanyola ni la catalana, per a tapar la corrupció, les banderes són per a unir, no per a separar, perquè si no, no serveixen per a res". Així mateix, ha afirmat que la Comunitat "no pot tornar arrere", ha de seguir avançant "en la dignitat de tots" i ha assenyalat que, en primer lloc, "estimar aquesta terra és no robar".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento