Comunitat Valenciana

Hosbec adverteix que les estades en apartaments cauen un 10% per l'"oferta il·legal" en plataformes online

  • Hosbec, patronal hotelera de Benidorm i la Costa Blanca, adverteix que les pernoctacions en els apartaments turístics de la Comunitat Valenciana van caure un 10% en 2018 "per la competència directa de l'oferta il·legal comercialitzada per plataformes online".
Platja de Benidorm
Platja de Benidorm
GVA - Archivo
Platja de Benidorm

En canvi, els càmpings valencians van fregar els nou milions d'estades durant l'any passat, la qual cosa suposa un increment del 8% sobre 2017 "gràcies a la modernització i innovació de producte" i que Benidorm és "líder indiscutible" dels càmpings espanyols.

L'organització hotelera ressalta aquestes dades en un comunicat sobre la base dels informes anuals 2018 sobre apartaments turístics i càmpings que elabora el seu portal 'BigDataHosbec', partir de la informació de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En concret, segons aquests estudis, els apartaments turístics a la Comunitat van tancar 2018 amb quasi 11 milions de pernoctacions hoteleres (-10,2%) i una baixada del 3,5% en el nombre de viatgers. L'ocupació mitjana per apartament va ser del 35,9% i l'estada mitjana de 6,2 dies, mentre que el personal vinculat directament també es va reduir en 90 llocs de treball fins a un total de 3.014 treballadors.

Per zones, la patronal destaca que Benidorm és el punt turístic amb major activitat de tota la Comunitat, en registrar més de 2,7 milions de pernoctacions en apartaments turístics, encara que perd 3,3 punts respecte a 2017. També va augmentar en un 2,9% el nombre de turistes fins a fregar els 440.000.

La seua ràtio mitjana d'ocupació és "dels més elevats de tota Espanya", amb un 72,2% d'ocupació mitjana per apartament de mitjana anual, una estada mitjana de 6,6 dies i mantenint els nivells de personal contractat respecte a 2017, en un sector que "dona ocupació a 657 persones només en la ciutat".

De fet, un 26% de la pernoctacions en apartaments de la Comunitat van ser a Benidorm, que va liderar el 'top 10' nacional copat per destinacions de Canàries.

La província d'Alacant en conjunt va seguir un comportament similar, amb 6,7 milions de pernoctacions en apartaments turístics i prop d'un milió de turistes, encara que açò suposa un 11,8% i un 4,8% menys que en 2017, respectivament. L'estada mitjana va ser de 7,2 dies i l'ocupació per apartament de l'any va rondar el 36,3%.

VALÈNCIA, "GRAN GUANYADORA" DE 2018

També en la categoria d'apartaments turístics, tant la província de València com la ciutat de València van tornar a ser els "grans guanyadors" dels resultats turístics de 2018.

Segons les dades d'Hosbec, la província va mantindre els resultats de 2017 amb més d'1,9 milions de pernoctacions en apartaments i va créixer entorn d'un 10,5% fins a rebre 363.145 viatgers. Un total de 530 persones presten serveis laborals en empreses d'apartaments turístics de la província de València, 87 més que en 2017. També es va veure incrementat el nombre d'establiments (+488) i places (+2.292).

BAIXADA DEL 19,8% A CASTELLÓ

La província de Castelló, per la seua banda, va ser la destinació que més "va patir" en activitat turística durant 2018, en caure fins a un 19,8% a pesar de rebre quasi 1,7 milions de pernoctacions en apartaments. L'ocupació mitjana per apartament va ser del 26,6% en el conjunt de l'any i l'estada mitjana va superar els cinc dies.

Aquest descens es va traslladar al conjunt de treballadors que presten servicis laborals en el sector, amb una caiguda de més d'un 3% en el nombre de llocs de treball, com arrepleguen els informes de la patronal.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento