Comunitat Valenciana

CESM-CV denuncia que els contingents d'alguns metges de Primària freguen els 2.000 pacients a la Comunitat Valenciana

  • El Sindicat Mèdic ha elaborat un informe que conclou que la majoria de centres de salut de la Comunitat Valenciana superen els 1.500 pacients assignats per metge i que, en alguns casos, freguen els 2.000 SIP.
Metge
Metge
FLICKR - Archivo
Metge

El secretari general del Sindicat Mèdic a la Comunitat Valenciana (CESM-CV), Andrés Cánovas, ha subratllat que una de les mesures que proposen per a millorar l'Atenció Primària "és la reducció de contingents a 1.300 pacients per metge generalista i un màxim de 900 xiquets per als pediatres".

Un estudi elaborat pel Sindicat Mèdic comparant els contingents de diferents centres de salut evidencia que en moltes consultes se supera "amb escreix" eixes xifres. "Els metges que tenen 1.300 pacients assignats són l'excepció", ha precisat Cánovas.

Per exemple, cita el cas del centre de salut de Plaça Segòvia de València, on els facultatius de Medicina General arriben als 1.890 pacients, una xifra similar als assignats als metges de l'ambulatori auxiliar de Gandia, el d'Almoines o el de Gandia, on se superen els 1.800 SIP.

A Orihuela, en aquesta mateixa línia, el contingent del centre de salut supera els 1.900 pacients i l'Agustín Navarro de Castelló arriba als 2.000 pacients. Pel que fa als contingents en Pediatria, el de Gandia Grau; el de Luis Oliag o el de Pare Jofre de València i el de Godella, superen els 1.000 SIP.

El Sindicat Mèdic també exigeix a la Conselleria de Sanitat "temps adequats" per als pacients, amb contingents que no superen els 30 atesos al dia per cada metge i 25 per pediatre perquè puga dedicar a cada persona "un mínim de 12 minuts". No obstant açò, lamenta que la realitat és "ben diferent" i alguns metges tenen "més de 81 pacients al dia".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento