Català assenyala que la mesura que més li agradaria seria cessar Grezzi
Català assenyala que la mesura que més li agradaria seria cessar Grezzi GVA - Archivo

La candidata del PP a l'alcaldia de València, María José Català, ha explicat aquest dilluns que el seu "principal compromís" és solucionar el problema del trànsit en la ciutat i per açò la primera mesura que adoptaria amb "gran satisfacció" seria firmar la destitució del regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, i "acabar amb la dictadura de la bici" que ha imposat i que tant "irrita".

Català ha oferit aquest dimarts una roda de premsa per a fer balanç dels "intensos" primers 30 dies de precampanya, durant els quals ha recorregut 230 quilòmetres, ha realitzat 270.000 passos i ha tingut més de 80 actes amb associacions per a poder tindre un diagnòstic dels problemes de la ciutat i poder presentar les seues primeres propostes.

Així mateix, ha comentat, sobre la possibilitat d'anar com a número dos en les llistes autonòmiques, que és una negociació entre la direcció nacional i regional, però ha recordat que "sempre" hi ha hagut una persona que "ha defès els interessos de la ciutat en les Corts" i ha defès el treball parlamentari que ha exercit.

Català ha assenyalat que quan la direcció nacional li va demanar ser la candidata va exigir "confiança absoluta" i "tot el que açò comporta" i preguntada per si creu que la direcció regional confia en ella, ha replicat que l'han nomenat la candidata a València i és la portaveu adjunta en Les Corts.

Així mateix, creu "lògic" que la regional mantinga que totes les persones que estan en el grup parlamentari no poden compatibilitzar dues responsabilitats, la qual cosa "no lleva que hagen situacions que s'han donat en altres moments que siguen excepcionals", ha matisat.

La candidata confia a poder presentar després de Falles a la resta de la seua candidatura, que combinarà "experiència amb renovació" i integrarà algun independent. Català ha criticat que les línies de no presentar imputats solament s'apliquen al PP, quan Pere Fuset ho està i concorrerà a les primàries" i ha confiat que Eusebio Monzó, de qui ha destacat que ha fet "molt bon" treball, després de la seua declaració el 14 de març quede "lliure de tota sospita".

Català ha apuntat que les enquestes internes situen el PP en una situació "propícia" per a aconseguir el Govern de la ciutat però sense majoria absoluta i per a açò s'ha mostrat més procliu a arribar a un pacte amb el bloc de centre dreta. No obstant açò, ha apuntat que encara queden tres mesos per a eleccions i la situació "pot canviar molt" sobretot perquè la política nacional "condiciona molt".

Mobilitat

Català ha explicat que el seu principal objectiu és acabar amb les decisions "capritxoses" de Grezzi, que està "més preocupat" per "guanyar unes primàries" que per la mobilitat, la qual cosa li porta a posar en situacions de "perill" els veïns en no tindre en compte els informes de bombers i policia local.

Per açò, ha apuntat que la primera mesura que adoptaria i amb "gran satisfacció" seria firmar el cessament de Grezzi perquè "lluny de resoldre problemes crea crispació" i ha apostat per revertir els trams de carril bici en el carrer Alacant, avinguda del Regne, avinguda Burjassot i Constitució i Manuel Candela.

Català ha explicat que han presentat 50 esmenes a l'ordenança de mobilitat perquè el vianant ha de ser "prioritari" i per açò s'ha de prohibir a les bicis i els patinets elèctrics circular per les zones per als vianants. A més, els carrils bicis haurien de rebatejar-se com a vies alternatives de mobilitat perquè circulen per elles els nous elements de mobilitat.

Així mateix, ha plantejat tornar a permetre l'aparcament nocturn en el carril bus en determinades zones i permetre a les persones amb diversitat funcional accedir a zones amb trànsit restringit. "València ha de ser una ciutat humana i no una dictadura de la bici", ha reclamat.

Primeres mesures electorals

Així mateix, en Educació defèn recuperar el districte únic, frenar el tancament d'aules concertades, i establir la gratuïtat de l'educació de 0 a 3 anys mitjançant la col·laboració pública i privada i ha mostrat la seua preocupació per resoldre la pobresa.

Per la seua banda, per a reactivar l'economia proposa establir un Organisme de Certificació Administrativa (OCA) per a agilitzar les llicències d'obres i d'activitat com hi ha en l'Ajuntament de Madrid ja que a València tarden més d'un any a resoldre's.

Català també s'ha referit a les seues propostes de festes i tradicions i ha assenyalat que "eliminarà el catalanisme de la ciutat", la Reial Senyera tornarà a entrar el Te Deum del 9 d'Octubre, i garantirà unes Falles "lliures d'ingerències polítiques".

Així mateix, ha anunciat una moció de suport al projecte de llei del PP per a acabar amb l'ocupació il·legal de vivendes, que a València afecta 500 cases, 1.300 persones i hi ha 1.338 assentaments il·legals.

Consulta aquí más noticias de València.