Comunitat Valenciana

Un estudi d'un equip multidisciplinari avala la viabilitat de la proposta de Ribó per al nou llit del Túria

  • Un estudi elaborat per un equip multidisdiplinar, compost per biòlegs, enginyers i arquitectes, entre altres professionals, avala la viabilitat de la idea plantejada per l'alcalde de València, Joan Ribó, per a convertir el nou llit del Túria en una gran infraestructura verda que connecte el parc fluvial d'aquest riu amb el parc natural de l'Albufera.
Joan Ribó i Sergi Campillo al costat d'una figuració de la proposta per al nou
Joan Ribó i Sergi Campillo al costat d'una figuració de la proposta per al nou
TWITTER AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
Joan Ribó i Sergi Campillo al costat d'una figuració de la proposta per al nou

El treball, encarregat per l'Ajuntament de la ciutat a través de la Regidoria de Devesa-Albufera, l'han presentat aquest dimarts en roda de premsa el primer edil; el delegat d'aquesta delegació municipal, Sergi Campillo, i l'arquitecte Rafael Rivera en representació de l'equip multidisciplinari.

Ribó ha precisat que l'estudi "no és un projecte tancat" sinó "una proposta" que assenyala que la iniciativa de "recuperar espai" del nou llit del Túria per a "renaturalitzar" aquesta zona i per a "ús ciutadà" compatibilitzant-ho amb l'"ús principal i fonamental" de canalitzar possibles avingudes del riu "és viable".

Així mateix, l'alcalde ha destacat que aquest no és un projecte de la capital valenciana sinó "un projecte d'àrea metropolitana", atés que afecta municipis confrontants, i ha subratllat que es tracta d'un plantejament a llarg termini. "És un projecte il·lusionant. Treballem amb calma però de debò", ha dit.

L'estudi planteja l'execució de tres eixos: un d'hidràulic, que preveu un cabal continu i permanent d'aigua; un d'ecològic, per al tràfec de flora i fauna entre els parcs naturals dels extrems del nou llit, i un altre social que contempla usos compatibles amb la funció evacuadora d'aquesta zona. En aquest últim s'apunten usos com a passeig, carril bici, portes d'accés, passos ecològics, estanys i dotacions.

El nou llit del Túria té una longitud d'11,8 quilòmetres situats entre l'Azud del Repartiment, a Quart de Poblet (València), i la desembocadura del riu en el mar, i una capacitat hidràulica de 5.000 metres cúbics per segon, reduïda pels nous ponts construïts a partir del projecte inicial de fa 50 anys.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento