Treballadors d'À Punt defenen les televisions autonòmiques com a servici públic i condemnen les "amenaces de tancament"
Treballadors d'À Punt defenen les televisions autonòmiques com a servici públic i condemnen les "amenaces de tancament" À PUNT - Archivo

En el primer comunicat fet públic pel Comité d'empresa, l'organisme ha transmès el seu "suport i solidaritat als professionals de la Ràdio i Televisió Pública d'Andalusia (RTVA) i les seues societats".

"Els representants dels treballadors de la plataforma de mitjans de comunicació públics del País Valencià considerem inacceptable l'amenaça de tancament a Canal Sur que ha fet la formació política Vox i expressem la nostra preocupació davant la proposta de redimensionar el grup", asseveren.

Afegeixen que "el Partit Popular i Ciutadans farien bé a recordar al seu soci de govern que la radiotelevisió pública andalusa és un servei públic, la continuïtat del qual està avalada i protegida per una llei orgànica, com és l'Estatut d'Autonomia d'Andalusia".

Al mateix temps, manifesten el seu "rebuig davant l'extensió d'aquestes amenaces a altres mitjans de comunicació públics amb una figura de protecció menor, com per exemple Telemadrid o la mateixa À Punt, que, a causa de la proximitat dels comicis autonòmics, s'han tornat a convertir en subjecte d'especulació per part d'algunes formacions polítiques".

En la mateixa línia, el comité denuncia "qualsevol ingerència política que no siga para apuntalar la independència dels mitjans de comunicació del sector públic de les pressions dels partits i del poder econòmic".

En aquest punt, recorden que els treballadors de l'audiovisual de la Comunitat Valenciana tenen molt present "el trauma de dos expedients de regulació d'ocupació i el tancament definitiu de Canal 9-RTVV" durant el mandat en la Generalitat del 'popular' Alberto Fabra.

"I des d'aquesta dolorosa experiència, censurem en veu alta l'arbitrarietat de les noves amenaces que tornen a situar en el punt de mira un servei públic, amb la tortura que sabem que representa per als professionals i les seues famílies", reivindica el comité, que conclou desitjant "uns mitjans de comunicació públics de qualitat en l'Estat espanyol".

Consulta aquí más noticias de València.