Descobreixen un antic empedrat durant les obres de remodelació de la Plaça de la Font a Vilafamés
Descobreixen un antic empedrat durant les obres de remodelació de la Plaça de la Font a Vilafamés AYUNTAMIENTO DE VILAFAMÉS

El descobriment "va sorprendre veïns i visitants que desconeixien l'existència d'aquesta tècnica d'empedrar el sòl dels carrers amb pendent per a facilitar el trànsit de les persones i animals de càrrega i per a protegir-ho de l'erosió de les pluges", segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat.

Quan les màquines excavadores van trobar l'antic empedrat la setmana passada, un grup de veïns es va mobilitzar immediatament i va arreplegar firmes per a la conservació del que ells consideren "part de la identitat i la memòria del poble".

A continuació, els veïns i veïnes preocupats per la conservació del patrimoni de Vilafamés es van reunir amb els regidors d'Urbanisme i Cultura i Patrimoni per a conéixer de primera mà quina solució es podia prendre per a recuperar i visibilitzar l'antic empedrat.

A causa de la "pressa" i amb els terminis acordats per a acabar unes obres subvencionades, l'Ajuntament de Vilafamés ha optat per conservar l'antic paviment, cobrint-ho amb una capa d'arena sense morter i, a continuació, col·locar el paviment de llambordes. D'aquesta manera, sempre es podrà revertir de forma fàcil amb el disseny d'un nou projecte que permeta visibilitzar una part de l'antic empedrat, característic del Vilafamés del segle XIX i que es va conservar íntegre fins als anys seixanta del segle XX.

Consulta aquí más noticias de Castelló.