Comunitat Valenciana

Puig demana defendre "fins al final" els PGE: "Després qui tinga la responsabilitat haurà d'assumir el millor camí"

  • VALÈNCIA, 11 (EUROPA PRESS)
Ximo Puig. Arxiu
Ximo Puig. Arxiu
GVA
Ximo Puig. Arxiu

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha demanat defendre "fins al final" els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per a 2019 perquè "són molt millor que els de l'any passat" i, després, ja es veurà i "qui tinga la responsabilitat haurà d'assumir qual és el millor camí".

Puig s'ha pronunciat en aquests termes davant els mitjans de comunicació, en ser preguntat per si caldria convocar eleccions generals anticipades en cas que els comptes del Govern per a 2019 no s'aprovaren.

Sobre aquest tema, el president ha demanat "no anar més enllà de cada dia" ja que ha apuntat que diàriament "canvien les situacions" per l'"enorme volatilitat que existeix en l'àmbit polític del país". "Crec que fins al final cal defendre la necessitat d'aquests PGE i després ja veurem i qui tinga responsabilitat haurà d'assumir qual és el millor camí", ha afirmat.

Al seu juí, aquesta setmana és "molt important per a Espanya" i "seria bo que els grups polítics, més enllà de l'arravatament i la visceralitat, pensaren en els ciutadans" i, de fer-ho, ha assenyalat que els comptes "eixirien cap a avant".

Des de la mirada de la Comunitat Valenciana, ha defès que aquests pressupostos són "molt millors que els de l'any passat" i, per tant, ha considerat que "el lògic i raonable és que s'aprovaren i que hi haguera la millor estabilitat possible en un moment tan complicat".

En aquest punt, ha remarcat que aquests comptes són "fonamentals" per a revertir la situació d'infrainversió de la Comunitat en els últims anys perquè contemplen "450 milions més que l'any passat", a més de que reforcen "molts àmbits socials com la dependència o la sanitat". Al seu juí, amb aquests comptes, se'n va "avançant en la solució del problema valencià que afecta tant la inversió com el finançament".

JUÍ PEL PROCÉS

Preguntat per si la coincidència amb el juí pel procés, que arranca aquest dimarts 12 de febrer, pot afectar en el suport d'ERC i el PDeCAT als pressupostos, Puig ha considerat que seria "un enorme error" vincular tots dos temes perquè "una qüestió és un procediment de caràcter judicial i una altra un exercici de la responsabilitat política".

Davant aquesta situació, ha insistit que hi ha un pressupost que "millora la vida dels ciutadans de tota Espanya, especialment dels catalans" i que, a més, compleix amb l'Estatut català respecte a les inversions que "abans no es complia", i, per tant ha subratllat que els partits han d'"actuar" a cada moment "en funció del que està en joc" perquè "és prou lamentable que no siga així", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento