Comunitat Valenciana

Oltra veu "fora de lloc" els tuits d'un càrrec de FGV sobre una diputada

  • El responsable de Comunicació, Manuel S. Jardí, es preguntava si "és o està" bona una parlamentària.
  • Eixe tipus de declaracions "estan completament fora de lloc", ha declarat la vicepresidenta del Consell.
Oltra en roda de premsa
Oltra en roda de premsa
GVA
Oltra en roda de premsa

La vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'igualtat i polítiques inclusives, Mónica Oltra, ha remarcat que estan "absolutament fora de lloc" uns missatges d'un responsable de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) en els quals es pregunta si una diputada de Les Corts "és o està" bona.

Oltra s'ha pronunciat en aquests termes en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en ser preguntada per la seua opinió sobre uns missatges del responsable de Comunicació de FGV, Manuel S. Jardí, en el seu compte Twitter sobre una diputada valenciana en els quals va preguntar "si és o està" bona i dient que "té càrrecs des que té la comunió".

En concret, Jardí va comentar un tuit en el qual s'informava que la parlamentària de Compromís en Les Corts Mireia Mollà no anava a repetir com a diputada en la pròxima legislatura i va assenyalar: "Una pèrdua?, però si té càrrecs des que va prendre la comunió". En eixe mateix fil, un altre diputat va afirmar que ella era "molt bona", al que Jardí va preguntar: "és o està?".

Sobre aquest tema, Oltra ha subratllat que eixe tipus de declaracions "estan completament fora de lloc" i ha subratllat que açò "demostra que la lluita contra el masclisme és ben necessària perquè aquest tipus de comentaris cosifiquen les dones, les jutgen per la seua aparença física, cosa que no passa amb els homes i les denigren".

Per tant, ha insistit que estan "fora de lloc" i ha comentat que aquests tuits ja han sigut eliminats perquè "va haver-hi una intervenció directa" per part del Govern valencià.

"El Consell en absolut s'identifica amb aquest tipus de declaracions que estan absolutament fora de lloc", ha remarcat per a insistir en el rebuig d'aquestes paraules per part d'un govern com el Botànic "que ha sigut el primer en la història a ser paritari i que ha fet una aposta sense precedents per la igualtat entre homes i dones".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento