Comunitat Valenciana

PP, Cs, PSPV, Compromís i Podem mostren el seu respecte a la decisió de la jutgessa de deixar en llibertat Zaplana

  • Tots els partits amb representació en Les Corts Valencianes (PSPV, Compromís, PP, Podem i Ciutadans) han coincidit a manifestar el seu respecte a la decisió de la jutge de deixar en llibertat l'expresident de la Generalitat Valenciana, Eduardo Zaplana.
Imatge de Zaplana difosa al costat del comunicat per la patronal
Imatge de Zaplana difosa al costat del comunicat per la patronal
HOSBEC - Archivo
Imatge de Zaplana difosa al costat del comunicat per la patronal

Fonts del PPCV han mostrat eixe respecte i han qualificat de "bona notícia" que Zaplana "puga continuar la seua recuperació en condicions més encertades". La titular del jutjat d'Instrucció número 8 de València, que investiga el 'cas Erial', ha decretat la seua llibertat, en una decisió recolzada pel ministeri fiscal, en considerar que s'ha minimitzat el risc de fugida perquè s'ha bloquejat els diners que l'expresident valencià té en l'estranger.

El portaveu socialista, Manolo Mata, ha assenyalat que quan un jutjat pren una decisió així ho fa de manera "reflexiva i amb garanties" i ha recordat que la situació mèdica de Zaplana "era dolorosa i mereixia certa atenció" però la justícia ha continuat el seu treball per a evitar qualsevol risc de fugida i "pareix que una vegada s'ha pogut confiscar i detectar eixes quantitats bàrbares de diners que segurament procedeixen de comportaments delictius se li dona la llibertat". "Però el que està clar és que algú ha espremut els valencians".

La portaveu adjunta de Compromís, Mireia Mollà, ha assenyalat que sempre han dit que les persones malaltes milloren estant en el seu entorn personal o la seua malaltia no s'agreuja i respecten "profundament" la decisió judicial. No obstant açò, ha recordat que "hi ha molts malalts en les presons i eixe mirament, eixa ona de solidaritat que ha vingut en el cas Zaplana, eixe dret haurien de tindre-ho tots".

Per la seua banda, el candidat de Podem a la Generalitat, Rubén Martínez Dalmau, ha apuntat que "des del respecte a la investigació i a assegurar que es faça justícia en el cas Erial, la utilització de la presó preventiva en els termes que va establir el PP" mai els ha paregut "justa, amb Zaplana o amb qualsevol".

L'aspirant a liderar la llista de Cs a la Comunitat Valenciana, Toni Cantó, ha subratllat també eixe respecte a les decisions judicials i ha agregat: "Ens pareix una decisió coherent per raons humanitàries a causa de la malaltia de l'expresident".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento