Comunitat Valenciana

El jutge cita com a investigats Lorenzo i 5 empresaris per la trama de factures falses en Subdelegació de Castelló

  • El Jutjat d'Instrucció 1 de Castelló ha citat a declarar sis nous investigats en el marc de la causa relativa a una suposada trama de factures falses en la Subdelegació del Govern en aquesta província. Es tracta de l'exsubdelegat socialista Antonio Lorenzo -que va presentar la seua renúncia als seus càrrecs de regidor i diputat provincial aquesta setmana- i cinc empresaris proveïdors de la institució governamental.
Antonio Lorenzo en imatge d'arxiu
Antonio Lorenzo en imatge d'arxiu
SUBDELEGACIÓN - Archivo
Antonio Lorenzo en imatge d'arxiu

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), amb aquestes noves citacions, la causa, que va ser oberta en 2017 per delictes de falsedat documental i malversació de fons públics i està declarada complexa, es dirigeix ja contra un total de 34 persones, entre elles dos funcionaris.

La investigació judicial tracta de determinar si va existir una malversació de diners públics en el pagament de factures per part de la Subdelegació del Govern a Castelló a diferents empreses proveïdores.

En una providència dictada aquesta setmana, el magistrat instructor ha citat a declarar els sis nous investigats i sis testimonis els dies 28 de febrer, 7 i 8 de març i 11 d'abril d'enguany. La compareixença judicial de l'exsubdelegat està prevista per a eixa última data.

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, que aquest dijous ha visitat el Port de Castelló, ha sigut preguntat per aquest cas. Abans de conéixer-se la citació de Lorenzo, ha comentat que hi ha una investigació en marxa per part de l'autoritat judicial "que s'haurà de substanciar".

"Jo desconec si hi ha irregularitats o no en eixes actuacions, i en tot cas el que fa l'Administració General de l'Estat, en aquest cas a través de la investigació policial i judicial, és tractar d'aclarir els fets", ha afegit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento