Comunitat Valenciana

Puig assegura que hi haurà "una solució" per a les pràctiques en hospitals públics

  • Segons el president, fins ara el tema “estaven molt desregulades, per no dir en una posició caòtica”.
  • Es van arribar a produir "problemes als hospitals sobre quantes persones estaven participant en les pràctiques".
Ximo Puig en una imagen de archivo
Ximo Puig en una imagen de archivo
@GENERALITAT
Ximo Puig en una imagen de archivo

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha apuntat que "des de fa mesos" es treballa al costat de les universitats privades per a trobar "un tauler jurídic lògic" que permeta als seus estudiants de Medicina realitzar pràctiques en els centres de la sanitat pública valenciana. Així, s'ha compromés al fet que per al curs que ve hi haurà "una solució".

Puig s'ha referit així, en ser preguntat pels mitjans en un acte a Alacant, a la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que ha anul·lat que la Llei de Salut valenciana establisca la col·laboració només amb universitats públiques en les pràctiques d'estudiants de titulacions de la branca sanitària.

Sobre aquest tema, el cap del Consell ha mantingut que es va arribar a aqueixa situació perquè "anteriorment les pràctiques que es produïen en l'àmbit de les universitats privades, fonamentalment, estaven molt desregulades, per no dir en una posició caòtica", i ha apuntat que es van arribar a produir "problemes als hospitals sobre quantes persones estaven participant en les pràctiques".

"I per descomptat tot això cal limitar-ho perquè la salut és el més important", ha asseverat i ha defensat que "es busca generar un marc que permeta les pràctiques d'acord amb els números que es puguen assumir, perquè no pot assumir la sanitat pública valenciana més alumnes dels que pot", ha manifestat.

Per això, ha indicat que "abans d'aqueixa sentència" s'estava en negociacions i ha anunciat que per a "el curs que ve ja hi haurà una solució".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento