El taxi acusa el Consell de passar la “creïlla calenta”

  • El sector considera que la proposta de la Conselleria és “insuficient”.
  • La Generalitat Valenciana “segueix la ronda de contactes”.
Taxi
Taxi
ARCHIVO

Davant les protestes dels taxistes, la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori va plantejar el passat dimarts una antelació mínima de 15 minuts per a poder contractar els vehicles de lloguer amb conductor (VTC) en el nou decret de regulació, a més d'impedir la captació lliure de clients i la geolocalització.

Unes mesures que des del sector del taxi continuen considerant “insuficients”, per la qual cosa acusen el departament de María José Salvador de passar a alguns consistoris la “creïlla calenta”, “deixant a uns altres sense solució”.

Així ho va apuntar aquest dimecres la Confederació del Taxi de la Comunitat Valenciana després de la reunió celebrada entre les principals associacions del sector amb el secretari autonòmic d'Habitatge i la Direcció General de Transports. Malgrat això, entenen que el Consell “està demostrant voluntat de solucionar el problema” i de moment seguiran “amb la via del diàleg”.

Així mateix, després de la reunió, la Conselleria “segueix la ronda de contactes per a donar a conéixer les línies generals en les quals es basarà el decret llei”, va informar en un comunicat. Aquest dimecres mateix, el director general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, va traslladar la posició de la Generalitat als sindicats majoritaris i a les associacions de consumidors, i aquest dijous farà el propi amb la Confederació Empresarial (CEV).

“La Generalitat, des del primer moment, ha volgut afrontar aquest decret llei des de la màxima participació amb tots els implicats. Per això, es va obrir una consulta pública prèvia perquè el sector traslladara les seues propostes”, afegia la nota. Una vegada finalitze aquest procés de participació, el Consell redactarà l'esborrany de decret, que enviarà a les associacions que van participar en aquest. Després ho traslladarà a l'Advocacia perquè redacte l'informe corresponent i, finalment, s'aprovarà pel Ple.

Per un acord “concertat” 

El president Ximo Puig va dir que la Generalitat advoca per obrir la negociació a “tots els sectors” per a trobar una solució “el més concertada possible” que siga “beneficiosa” per als usuaris i que no vaja contra els “drets” laborals.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento