Comunitat Valenciana

El cardenal Cañizares: "L'amenaça més gran que té la humanitat és la llei, l'ensenyament i la ideologia de gènere"

  • El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha assegurat que "l'amenaça més gran que a hores d'ara té la humanitat és precisament l'amenaça de la llei de gènere, de l'ensenyament de gènere i de la ideologia de gènere" que "condueix al deteriorament de la humanitat" i ha instat a no quedar-se "parat davant açò".
El cardenal Arquebisbe de València, Antonio Cañizares, durant la presentació de
El cardenal Arquebisbe de València, Antonio Cañizares, durant la presentació de
EUROPA PRESS
El cardenal Arquebisbe de València, Antonio Cañizares, durant la presentació de

Cañizares s'ha pronunciat així en la seua intervenció en la presentació de la campanya 'Yo elijo por la educación en libertad', impulsada per 730 col·legis i 150.000 famílies i que agrupa entitats com la Universitat Catòlica Sant Vicent Màrtir-UCV; l'Universitat CEU Cardenal Herrera; l'Arquebisbat i els Bisbats de la Comunitat Valenciana; organitzacions educatives i col·legis diocesans de tota l'autonomia.

En el seu discurs, el religiós ha denunciat l'aprovació a Les Corts Valencianes d'una llei -sense especificar a quina es referia- "liberticida, d'estil estalinista, que imposa dictatorialmente la ideologia de gènere en tots els nivells d'educació i que penalitza clarament les institucions escolars de diversos nivells de curs, els pares, les famílies, etcètera".

En aquest punt s'ha referit a la redacció de la Constitució, sobre la qual ha destacat que va aconseguir un acord "en la monarquia i en l'economia de mercat, però no en l'ensenyament" i ha recordat que l'expresident del Govern Adolfo Suárez va dir referent a açò que "si l'ensenyament depén de l'Estat no eixim de la dictadura". Així, ha afirmat que "la llei aprovada per Les Corts Valencianes és la dictadura del pensament" i ha sostingut que "és necessari reaccionar".

"Defenem la llibertat, no volem ser esclaus com a Veneçuela. Volem ser lliures, enterament lliures, i per açò aquesta campanya", ha dit en referència a la iniciativa 'Yo elijo por la educación en libertad'.

Cañizares s'ha preguntat retòricament "per què està l'Església ficada en açò" i "per què un arquebisbe està parlant ací" i ha apuntat que li podrien dir "fique's en la sagristia, no vinga vosté a coses polítiques", però ha mantingut que l'Església ha d'estar present "per a defendre les llibertats bàsiques", atés que "no és l'Administració, l'Estat, la que concedeix com a gràcia eixa llibertat als pares". "No és cap gràcia, és un dret, l'exercici ple de la llibertat d'ensenyament", ha afegit.

SÁNCHEZ "ES VA EQUIVOCAR"

També s'ha referit el cardenal arquebisbe de València a l'actual president del Govern, Pedro Sánchez, de qui ha destacat que "quan va ser triat com a candidat del PSOE va dir que no portava els seus fills a religió perquè no estava d'acord amb els acords entre la Santa Seu i l'Estat espanyol" i s'ha dirigit al cap de l'Executiu: "Doncs mire vosté, senyor president, es va equivocar vosté en eixe moment, perquè no és qüestió d'acords entre la Santa Seu i l'Estat espanyol. És qüestió de la Constitució, de drets fonamentals que vosté ha de respectar".

Ha posat en relleu que "l'ensenyament religiós i moral és una cosa que no es pot esbiaixar en absolut" i "per açò tractar d'imposar amb penalitzacions terribles la ideologia de genere és una cosa que no podem aguantar". "No podem tolerar això. Cal mobilitzar-se", ha continuat el cardenal, que ha subratllat que "no és una mania d'Antonio Cañizares", sinó que "és una cosa que està en la base de tot".

En aquest sentit, ha criticat que "imposar una antropologia a través de l'ensenyament és un crim, perquè vulnera la consciència en els anys més primerencs de la vida conforme a unes conviccions que no són les que ajuden a créixer en humanitat, en veritat i en llibertat".

"SENSE HOMES NO HI HA SOCIETAT"

Per açò, ha insistit que "no podem quedar-nos parats davant açò", a causa que "l'amenaça més gran que a hores d'ara té la humanitat és precisament l'amenaça de la llei de gènere, de l'ensenyament de gènere, de la ideologia de gènere".

"A on ens condueix açò? Al deteriorament de la nostra humanitat. Sense hòmens no hi ha societat, no hi ha convivència, no hi haurà un ensenyament realment humà i humanizadora. No estic fent cap arenga, estic dient simplement el que un bisbe ha de dir als seus feligresos", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento