Comunitat Valenciana

Rafael Blasco diu en Les Corts que ha “aprés la lliçó”

  • L’exconseller condemnat pel desviament de fons d'ONG compareix dies després d'eixir de la presó amb el 3r grau.
Rafael Blasco abans de comparéixer en la comissió de les Corts
Rafael Blasco abans de comparéixer en la comissió de les Corts
EUROPA PRESS
Rafael Blasco abans de comparéixer en la comissió de les Corts

L’exconseller amb el PP Rafael Blasco, condemnat a sis anys i mig de presó per frau en les ajudes a la cooperació, va afirmar aquest dilluns que després del seu “dolorós” pas pel centre penitenciari de Picassent (València) ha “aprés la lliçó” i ha sigut “una persona conseqüent amb una sentència judicial condemnatòria” que ha “assumit amb tota la seua importància”, la qual cosa suposa “una assumpció d'errors i delictes que, per sentència, se m'ha plantejat”.

Blasco es va pronunciar així en una compareixença en la comissió de les Corts que investiga la contractació de la Generalitat amb empreses vinculades amb l'operació Taula –derivada del cas Imelsa–. I ho va fer dies després d'obtindre el tercer grau penitenciari després de complir tres anys i set mesos de la seua condemna.

De fet, en començar la seua intervenció va mostrar la seua alegria per veure als diputats i per tornar a la cambra autonòmica valenciana on va recordar que va estar “molts anys” –va ser diputat i portaveu del PP– i per la qual sent “tant respecte al treball que es fa ací”. “Em trobe molt bé per a contribuir a respondre'ls, però em resulta difícil opinar en qüestions que no tinc vinculació i relació”, va asseverar.

Blasco també va dir desconéixer el motiu pel qual havia sigut citat, però va afirmar que se sentia “molt bé de contestar” encara que fora per a “contradir afirmacions” que “no es corresponen més que amb interés partidista per a tornar a animar coses que estan molt desfasades en el temps i no es corresponen amb la realitat”.

“Si estic ací, no és per res relacionat amb Taula, però tinc relativa experiència política i sé com s'utilitzen arterosament els mecanismes parlamentaris i legals per a introduir temes que, no tenint res a veure amb el motiu i l'element essencial d'una comissió, permeten animar l'assumpte per a intentar generar certa confusió”, va assenyalar.

L’exconseller també va apuntar, no obstant això, que a la presó “hi ha un percentatge molt important del col·lectiu que són innocents”. “Hi ha molt innocent dins de la presó i hi ha molt bons professionals que contribueixen al fet que un sistema penitenciari més que obsolet funcione amb certa garantia”, va reiterar.

Sobre la seua pròpia estada a Picassent, Blasco va expressar que “és una experiència on un pot aprendre, i les persones hem d'assumir les nostres responsabilitats, fins i tot responsabilitats molt doloroses com és entrar en la presó”. “Cal tindre la força de voluntat de superar aqueixes dificultats i tornar una altra vegada a comportar-se de la forma més correcta que es puga”.

També va aprofitar per a dir que durant la seua estada en la presó va veure a l’expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana i va advertir que “perilla la seua vida”, perquè una persona “que té un càncer de l'envergadura del qual té Zaplana, no pot ni deu estar en unes instal·lacions penitenciàries que no reuneixen les condicions per al tractament d'aqueixa malaltia”.

A més, va manifestar que Zaplana és “una persona que no està jutjada i, per damunt de les coses que es diguen, cal tindre en compte la presumpció d'innocència perquè, si no, no estaríem en un estat de dret”. Per això, també va reivindicar que “des del punt de vista humanitari” ha de “contemplar-se la possibilitat que no estiga en un lloc on amb un simple refredat o una grip es pot morir”.

Acusa ara el Consell de Lerma 

L’exconseller Blasco també va assegurar aquest dilluns “haver vist” en el Consell de Joan Lerma (PSPV) un suposat enviament de “circulars a càrrecs públics de l'administració demanant que es cobraren comissions del 10%”. “Això ho he vist jo”, va afirmar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento