Comunitat Valenciana

Puig anuncia un conveni amb Criteria Caixa per a lloguer social de 500 vivendes

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat la firma d'un conveni amb Criteria Caixa en el mes de febrer per a posar en lloguer social 500 vivendes.

Puig s'ha pronunciat en aquests termes en la sessió de control de hui dijous, en resposta a una pregunta parlamentària formulada pel síndic de Podem, Antonio Estañ, sobre si considera que el "Govern està complint amb els compromisos per a millorar les condicions dels valencians".

Sobre aquest tema, ha assenyalat que l'executiu central només porta huit mesos i no se li pot exigir el que es demanava a altres que portaven més temps, però ha remarcat que el nivell d'exigència ha de ser "màxim" perquè segueix havent-hi "clarobscurs" perquè "tot no es pot resoldre en huit mesos".

En qualsevol cas, ha destacat que s'han revertit les "grans retallades i s'han parat les polítiques d'ajust" i s'han presentat uns Pressupostos Generals de l'estat (PGE) per a 2019 que espera que finalment "compten amb suport majoritari". A més, ha destacat que el Govern ha engegat mesures que beneficien els valencians com és la pujada del Salari Mínim.

Estañ, no obstant açò, ha lamentat que el projecte de PGE manté la "desigualtat" en la província d'Alacant, així com ha lamentat que el Govern no hi ha compliment amb alguns compromisos com la reforma del sistema de finançament.

"No només ens juguem els interessos del poble valencià, sinó un model de Comunitat i Espanya que ens faça garantir un marc de drets i de llibertats que en aquest moment estan en risc i només tenim dos opcions: o redoblem l'aposta de futur, garantim drets i complim els compromisos oferint confiança en el canvi o tindrem un retorn al passat, una cosa que una societat com la valenciana no es pot permetre", ha subratllat.

Referent a la reforma del sistema de finançament, Ximo Puig ha admès: "Estem on estàvem i seguim estant ací" i, en aquest punt, ha avançat la visita de la ministra d'Hisenda per a reunir-se amb els agents socials i la Generalitat aquest mes de febrer.

D'altra banda, el president ha indicat els PGE, si salven l'oposició, tindran capacitat d'avançar. "És millor tindre pressupostos o no?", s'ha preguntat per a remarcar que "és molt millor tindre'ls perquè, encara que són millorables, són millors que els anteriors i signifiquen estabilitat i anirien bé per a l'economia valenciana".

Respecte a Alacant, ha reconegut que la inversió "solament creix el 35%" però ha puntualitzat que la província en els anteriors comptes era "l'última a Espanya". En qualsevol cas, ha assenyalat que en el procés de debat parlamentari aquestes inversions puguen augmentar. "El que més em preocupa és que hi haja estabilitat i convivència i això és el que garanteix governs que no són radicals", ha resolt.

"GRANS TITULARS" SENSE TORNADA

D'altra banda, la portaveu de Cs, Mari Carmen Sánchez, ha qüestionat al president sobre com valora la implementació de les polítiques socials dutes a terme pel seu Consell a la Comunitat Valenciana durant la seua legislatura perquè ha presumit que "si per alguna cosa passaran a la història és per buscar grans titulars periodístics però amb poca tornada a la societat més enllà dels seus col·locats".

Sánchez ha mantingut que estan "cansats" de sentir el que no poden fer per l'herència rebuda però "falten a la veritat" perquè "tan roín és que no existisquen mesures com que no s'engeguen". "Estan encantats de posar-se medalletes i eixir en premsa", ha criticat.

De fet, s'ha remès a les queixes d'ofici del síndic per les demores generalitzades en el reconeixement per la discapacitat. "No han estat a l'altura, les polítiques socials deixen molt a desitjar i el Pacte del Botànic és incapaç de gestionar i millorar la vida dels valencians", ha afirmat.

Puig ha contestat que necessiten "més temps" per a aplicar totes les polítiques socials però "s'ha fet un esforç especial". "No s'arregla d'un dia per a un altre però hi ha un canvi de paradigma" ha recalcat Puig, que li ha aclarit: "No veníem a salvar ningú -com li ha acusat Sánchez- sinó a rescatar", ha fet notar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento