Comunitat Valenciana

El Teatre Micalet estrena els muntatges mallorquins 'Smiley' i 'La classe'

  • 'Smiley' conta la història d'amor entre dos homes i 'La classe' planteja un viatge a través de la vida de dos amics.
El Micalet estrena els muntatges mallorquines SMILEY i LA CLASSE
El Micalet estrena els muntatges mallorquines SMILEY i LA CLASSE
TEATRE MICALET
El Micalet estrena els muntatges mallorquines SMILEY i LA CLASSE

El Teatre Micalet de València posa en cartell dos espectacles mallorquins "d'èxit": 'Smiley', que estrena aquest dijous, i 'La classe', que es podrà veure a partir del proper 7 de febrer.

'Smiley', escrita per Guillem Clua i dirigida per Joan M. Albinyana, és un treball de la companyia balear El Somni Produccions. Amb uns diàlegs "brillants, plens d'ironia i uns personatges entranyables", l'obra explica una història d'amor "fresca i natural" entre dos homes, Àlex i Biel interpretats pels actors Joan Toni Sunyer i Héctor Seoane.

Els dos protagonistes d'aquesta comèdia romàntica vénen de mons tan diferents que es fa difícil pensar que de la seua trobada fortuïta puga eixir una veritable relació. Però el muntatge fa veure que "tots som igual de vulnerables a l'amor", explica la sala valenciana.

Des de la seua estrena, 'Smiley' ha aconseguit el premi Time Out 2013 al Millor Espectacle; els guardons Butaca a Millor Espectacle de Xicotet Format i Millor Text; el Queer Theatre Awards 2016 (Atenes, Grècia) a la Millor Obra i el premi Florencio 2018 (l'Uruguai) a la Millor Comèdia. A més, Guillem Clua ha sigut guardonat tres vegades amb el premi de Teatre Ciutat d'Alcoi. Els actors, Toni Sunyer i Héctor Seoane, van guanyar ex aequo el premi Ata pib 2018 (Illes Balears) a Millor Protagonista.

Per la seua banda, 'La classe' és un espectacle de Sergio Baos també amb direcció de Joan M. Albinyana. Està interpretat pels actors Rodo Gener i Pedro Mas.

La peça -guanyadora del primer premi de dramatúrgia en el combat de les Illes Balears- planteja un viatge a través de la vida de dos amics, dos adolescents companys de pupitre als quals el públic anirà seguint pràcticament al llarg de tota la seua vida.

També parla de la maduresa personal, de les decisions que s'han de prendre a mesura que es creix i com van conformant les nostres vides. Una obra "a cavall entre el teatre contemporani anglès i la tragèdia grega", conclouen.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento