Comunitat Valenciana

Català diu que defendrà la tornada al districte únic escolar a València perquè "garanteix la lliure elecció de centre"

  • La candidata del Partit Popular a l'Alcaldia de València, Mª José Català, assegura que defendrà el restabliment del districte únic educatiu, ja que considera que "garantia a les famílies la llibertat per a triar col·legis i permetia que quasi el 90 per cent dels alumnes accedira als centres que marcaven com a primera preferència".

L'aspirant 'popular', que ha mantingut una reunió amb els integrants de la Mesa por la Educación en Libertad, assegura que "l'eliminació del districte únic educatiu en la ciutat de València coarta la llibertat dels pares per a triar el col·legi dels seus fills".

"Davant l'atac directe contra el dret de les famílies, pensem que és imprescindible recolzar iniciatives de la societat valenciana com la Mesa por la Educación en Libertad, per a dir-li al Consell i al Govern municipal tripartit que no pot seguir endavant amb una mesura arbitrària que l'única cosa que pretén és controlar i dirigir una decisió que únicament i exclusivament competeix als pares", ha asseverat Català en un comunicat.

Català també s'ha compromès a "recolzar la xarxa d'Educació Infantil de 0 a 3 anys de la ciutat de València i a reforçar la col·laboració pública privada a través del Xec Escolar".

Igualment, ha manifestat que des de l'Ajuntament "instarà la Generalitat perquè en la ciutat de València l'oferta d'educació pública i concertada es complementen i atenguen la demanda dels valencians", i ha afegit que "per a açò és necessari canviar el sectarisme d'actual Consell del president Puig i el conseller Marzà per un govern que respecte la llibertat de les famílies a l'hora de triar l'educació que volen per als seus fills".

La també diputada de Les Corts ha subratllat que el 57,7% dels alumnes en la ciutat de València estan matriculats en centres concertats i el 42,3 en públics. Unes dades que, al seu juí, "revelen les preferències dels veïns de la ciutat que han de ser respectades pels responsables de l'administració autonòmica i local".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento