Comunitat Valenciana

La jutgessa de la F1 rebutja unir a la causa l'escrit de 'El Bigotes' en el qual implicava González Pons

  • La magistrada del Jutjat d'Instrucció número 17 de València, que investiga la construcció del circuit urbà de F1, ha rebutjat la petició de l'exresponsable d'Orange Market, Álvaro Pérez, 'El Bigotes', d'unir a la causa un escrit en el qual implicava l'exconseller i portaveu del PP en el Parlament Europeu, Esteban González Pons, en el finançament irregular del PPCV i en les adjudicacions a empreses per a la construcció del circuit.
Álvaro Pérez 'El Bigots' en imatge d'arxiu
Álvaro Pérez 'El Bigots' en imatge d'arxiu
EUROPA PRESS - Archivo
Álvaro Pérez 'El Bigots' en imatge d'arxiu

Així consta en una providència de la jutgessa del passat dilluns, en la qual rebutja unir a les actuacions eixe escrit en considerar que aquesta qüestió ja ha sigut resolta per la pròpia Audiència de València i per ella mateixa en anteriors resolucions, en les quals fa constar que la condició de 'El Bigotes' en aquest procediment ha sigut "sempre" de testimoni, per la qual cosa no és part en ell per a accedir en la seua petició.

Sobre aquest tema, assenyala la jutgessa en la providència, a la qual ha tingut accés Europa Press, que la seua personació amb lletrat i procurador en la causa és "únicament als efectes de recórrer en dos ocasions les resolucions d'aquest jutjat".

La defensa de 'El Bigotes' va presentar dilluns en el Jutjat d'Instrucció número 17 de València un escrit redactat el passat 30 de novembre, després de comparéixer voluntàriament com a testimoni per dos vegades en aquesta causa, i en considerar que la instructora no havia arreplegat aclariments sobre la seua primera declaració en relació al "finançament del partit popular, emissió de factures, ordres donades per al seu pagament, polítics implicats a més del senyor Camps" -l'expresident de la Generalitat Francisco Camps- ni la seua referència al propi González Pons.

"Vaig dir que pel que fa als temes de finançament i la seua participació, a més, en la Fórmula 1 era una altra de les persones amb veu i vot, de les quals el senyor Camps estava assabentat del dia a dia de la gestió de la contractació, de les adjudicacions i tot el relacionat amb el circuit", igual que els ex-vicepresidents del Consell Vicente Rambla, Juan Cotino i Gerardo Camps, assenyalava en el text.

De tots ells, deia que tenien "veu i vot" per a decidir amb Camps "qui havia de ser beneficiari de totes les adjudicacions", igual que ocorria amb "qualsevol altre tema de la pròpia comunitat autònoma, com és el tema d'emissió de factures per a sufragar de forma il·legal les campanyes a través d'empresaris, assumpte que controlava i dirigia el senyor Rambla per instrucció i delegació directa del senyor Camps".

A la vista de la presentació d'aquest escrit, González Pons va anunciar que estudiava denunciar 'El Bigotes' i li acusava de realitzar afirmacions "totalment falses i difamatòries" ja que en eixe moment ell ja no era membre del Govern valencià i mai va ocupar càrrec executiu algun en el PPCV.

DOS VEGADES COM A TESTIMONI

'El Bigotes', a la presó pel cas Gürtel, ha comparegut dos vegades en aquesta causa com a testimoni: la primera, el 6 de setembre -en la qual va assegurar que Camps havia acceptat la proposta de l'ex-secretari general del PPCV Ricardo Costa de pagar a Orange Market amb factures falses-. Posteriorment, va demanar anul·lar aquesta declaració en assegurar que s'havien vulnerat els seus drets perquè havia comparegut sense advocat, malgrat tindre pendents altres causes.

Posteriorment, va declarar el 15 de novembre, una compareixença que considerava "incompleta" i a la qual volia afegir eixe escrit perquè entenia que la instructora havia "tallat" la seua declaració quan nomenava "gent que potser no interessava que nomenara".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento