Comunitat Valenciana

Tres detinguts per blanquejar 300.000 euros de la venda de drogues en cases i cotxes a Alacant

  • Agents de la Policia Nacional han detingut tres persones membres d'un clan familiar per suposadament blanquejar una quantitat aproximada de 300.000 euros en dos anys, diners procedents de la suposada venda de substàncies estupefaents, i que van utilitzar per a comprar diverses propietats immobiliàries i huit vehicles d'alta gamma.
Diners i drogues confiscats
Diners i drogues confiscats
Policía Nacional
Diners i drogues confiscats

El clan familiar operava principalment a la zona Nord d'Alacant i presumptament havia fet del tràfic il·lícit de substàncies estupefaents (haixix i cocaïna) la seua principal forma de vida, ha precisat la Comissaria provincial.

Segons la investigació, part dels guanys generats per la seua activitat il·lícita haurien sigut invertits en l'adquisició de béns immobles en la mateixa zona on exercien la seua tasca de venda de drogues amb la finalitat d'establir més punts de venda i distribució de les esmentades substàncies.

D'igual forma havien invertit part dels diners en la compra de huit vehicles d'alta gamma de diferents marques 'premium', tot açò a través d'una mercantil relacionada amb la compravenda de vehicles.

La investigació duta a terme pel Grup de Blanqueig de Capitals de la Brigada Provincial de Policia Judicial d'Alacant va seguir la pista dels diners des de l'any 2016, fins a donar amb tres propietats immobiliàries amb un preu d'adquisició superior als 68.000 euros, que eren presumptament utilitzades pel clan com a 'narco pisos' per a la venda de droga.

Els investigadors van bloquejar també quatre comptes corrents on els presumptes traficants ocultaven part dels diners obtinguts en els seus quefers delictius. Igualment es van intervenir diversos vehicles d'alta gamma que havien sigut finançats pels detinguts.

Dos dels detinguts en aquesta operació van ser arrestats al juny de l'any passat, juntament amb altres dos persones, en una operació contra el tràfic de drogues en la zona Nord de la ciutat d'Alacant. En eixa ocasió, els agents van confiscar 10 quilograms de marihuana, 5.000 euros en efectiu i dos armes de foc curtes amb 50 cartutxos 9 mil·límetres Parabellum.

Aquell entramat va adquirir una important quantitat de marihuana amb motiu de les festes de Fogueres de Sant Joan per a proveir la seua clientela. Amb aquella operació, els agents van desmantellar dos vivendes de protecció oficial que els autors utilitzaven presumptament com a magatzem i punt negre de venda de droga.

Els detinguts en aquest operatiu, de nacionalitat espanyola i amb edats compreses entre els 25 i 30 anys, van ser posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia d'Alacant, qui va decretar la seua posada en llibertat amb càrrecs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento