Els terrenys de Seat a la Zona Franca podrien acollir la futura presó

Ajuntament i Generalitat negocien aquesta possibilitat. Es faria en part de les 50 hectàrees que l’empresa deixarà lliures el 2007
La futura presó de preventius de Barcelona es construirà en part dels terrenys que deixarà lliures la factoria Seat a la Zona Franca, si prosperen les negociacions que discretament porten a terme el departament de Justícia de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona. Actualment, Seat ocupa un espai de 80 hectàrees.             Arran d’un conveni firmat l’any passat, l’empresa retornarà 50 hectàrees a l’Ajuntament de Barcelona, que n’és el propietari. D’aquestes, 3,9 hectàrees ja han estat alliberades i es destinaran al Parc Logístic de la Zona Franca. El destí de la resta d’espais està en estudi i és aquí on entraria la construcció de la presó que necessitaria unes 8 hectàrees de terreny.
 
La zona és idònia ja que compleix moltes condicions. La primera és que està en terme municipal de Barcelona i els terrenys no suposarien cap cost ja que són municipals. A més, no té veïns al voltant, sinó indústries i oficines, i finalment, hi ha el suficient espai com per construir-hi, allà mateix, el centre obert que en principi s’havia projectat on ara hi ha la Model, i així el solar de l’Eixample quedaria totalment alliberat d’usos penitenciaris.
 
Fonts del govern municipal i de la Generalitat han confirmat a 20 minutos, l’existència d’aquestes converses. Des del consistori es veu com a mal menor aquesta solució sempre i quan suposi el tancament definitiu de la Model. No obstant, aquesta presó estarà oberta fins que es faci la nova.
Mostrar comentarios

Códigos Descuento