Comunitat Valenciana

Ábalos demana "rebaixar la tensió i l'ús de la força" en el conflicte del taxi i les VTC: "Caldrà cedir molt"

  • El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha demanat "rebaixar la tensió i l'ús de la força" en el conflicte obert entre el sector del taxi i els vehicles de lloguer amb conductor (VTC) perquè, al seu juí, no és "adequat" que es "bloquegen ciutats" ni que s'utilitze "l'abús, la violència i l'enfrontament com a armes per a enfrontar" perquè, encara que creu que la solució "no serà senzilla", "caldrà cedir molt".
José Luis Ábalos (arxiu)
José Luis Ábalos (arxiu)
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo
José Luis Ábalos (arxiu)

Ábalos s'ha pronunciant així en un fòrum informatiu a València, organitzat pel periòdic Las Provincias, en ser preguntat pel conflicte i si el seu departament s'implicarà.

Al seu parer, aquesta situació s'ha produït per l'aparició de les plataformes digitals en un context que s'ha beneficiat de la liberalització del sector el 2009 i de la falta de previsió per a escometre aquest nou escenari. Per tant, ha considerat que no es poden posar "solucions fàcils a situacions que no han sigut encarades en tots aquests anys".

No obstant açò, ha considerat que "caldria rebaixar tota tensió i l'ús de la força" perquè no veu "adequat" que "es bloquegen les ciutats".

"No em pareix bé i no em pareix que l'abús, la violència i l'enfrontaments siguen armes per a afrontar un conflicte d'aquestes característiques. Ni uns han de fer això ni uns altres la campanya per a desgastar", ha assenyalat.

El ministre diu que cal encarar la situació "des de la racionalitat" i, per açò, considera que la solució "no serà senzilla" perquè "caldrà cedir molt" i hauran de produir-se espais de transició.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento