Comunitat Valenciana

Fundació Blasco Ibáñez es reuneix aquesta setmana amb l'Ajuntament de València i diu tindre intenció de "seguir parlant"

  • La Fundació Centre d'Estudis Blasco Ibáñez ha assegurat que durant aquesta setmana mantindran una reunió amb l'Ajuntament de València perquè el consistori plantege alternatives i faça "ofertes concretes", per la qual cosa la intenció de l'entitat és "seguir parlant i arribar a acords".
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Ofrena floral a Vicente Blasco Ibáñez
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Ofrena floral a Vicente Blasco Ibáñez
AJUNTAMENT DE VALÈNCIA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Ofrena floral a Vicente Blasco Ibáñez

Així ho ha explicat a Europa Press el secretari de la Fundació Blasco Ibáñez, Ángel López, després que la Fundació decidira acudir als tribunals per a reclamar la totalitat del llegat de l'escriptor i polític valencià -inclosa la part que l'Ajuntament de València defèn que és de la seua propietat en virtut d'un informe dels seus servicis jurídics- i, d'aquesta manera, "defendre la unitat" dels fons.

"Durant aquesta setmana tindrem una entrevista amb l'Ajuntament, ells plantegen alternatives, ens faran ofertes concretes. Supose que a partir d'eixe moment hi haurà un poc més definit, de moment no hi ha res. Tenim la intenció de seguir parlant i arribar a acords", ha ressaltat López.

Diferents representants de la fundació, així com de l'Associació Vicente Blasco Ibáñez, han participat aquest dilluns en l'ofrena floral a Blasco Ibáñez, celebrada en el Cementeri General de València amb motiu del 91 aniversari de la seua defunció, juntament amb la regidora de Cementeris, Pilar Soriano, i la directora general de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana, Carmen Amoraga.

Soriano ha destacat que mantenen "viva" la figura i l'obra de l'escriptor perquè és "un valuós patrimoni col·lectiu de tota la ciutadania valenciana". "Ens reunim davant el lloc on descansa un home excepcional, reivindicat per les autoritats públiques com des de les entitats privades, que venen col·laborant a difondre la seua obra", ha sostingut.

CONÉIXER "MÉS I MILLOR" A BLASCO

La regidora, que ha definit l'escriptor com a "un incansable lluitador" i "un prolífic comptador d'històries amb una immensa capacitat de treball col·lectiu", ha ressaltat que des de l'Ajuntament "es valora i reivindica la figura de Blasco i la seua extraordinària singularitat que, més enllà d'assenyalades efemèrides, mereix que es promulguen iniciatives perquè es conega més i millor la seua obra, així com perquè la descobrisquen i coneguen les noves generacions de valencianes i valencians".

"València honra la seua memòria, la qual ha de lluir sempre com el nostre millor exemple de concòrdia, ha apuntat Soriano, que ha recalcat l'esforç de les institucions públiques d'"estendre la cultura, i promoure i difondre el nostre patrimoni, el qual passa indefectiblement per la figura de Vicente Blasco Ibáñez".

Per la seua banda, el president de la Fundació Centre d'Estudis Vicente Blasco Ibáñez, Ignacio Soler, ha definit l'escriptor com "la figura més representativa de València dels últims segles, d'incalculable valor per a la cultura valenciana"; mentre que el president de l'Associació Vicente Blasco Ibáñez, Fernando Millán, ha destacat "la importància del treball que realitzen totes les persones encarregades d'estudiar, cuidar i posar en valor la figura de Blasco".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento