Comunitat Valenciana

La Generalitat llança un web sobre patrimoni valencià de la Guerra Civil

  • El projecte, accessible a través de www.patrimonigc.gva.es, disposa d'un inventari de 1.066 espais.
  • L'objectiu és posar a disposició de les persones interessades tota aquesta informació de manera centralitzada.
Web Patrimoni Valencià de la Guerra Civil
Web Patrimoni Valencià de la Guerra Civil
GVA - Archivo
Web Patrimoni Valencià de la Guerra Civil

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha activat la web del Patrimoni Valencià de la Guerra Civil, que conté una extensa mostra d'espais estructurats, classificats i georeferenciats, que suposen l'inici d'un inventari d'elements construïts i utilitzats durant el període del 1936 al 1939 arreu les comarques valencianes. El lloc compta amb un inventari de 1.066 espais que van tindre protagonisme en eixe moment de la història.

L'enllaç és www.patrimonigc.gva.es i es tracta d'un "llistat exhaustiu" dels aeròdroms, refugis, hospitals, trinxeres, polvorins, canals de comunicació, observatoris, llocs de comandament, elements de resistència, magatzems, galeries subterrànies i tots els elements constructius relacionats amb l'arquitectura militar i de rereguarda de la Guerra Civil.

L'objectiu és facilitar que les persones interessades puguen accedir i contrastar tota la informació centralitzada en l'espai virtual. El projecte compta amb la col·laboració de l'Institut Cartogràfic Valencià, l'Universitat Politècnica de València (UPV) i la Direcció General de Tecnologies de la Informació i Comunicació de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic.

El conseller Vicent Marzà ha destacat que el web "contribueix a la recuperació de la memòria patrimonial d'un episodi clau de la història".

"Participatiu i ampliable"

Una de les característiques més destacades del lloc web és el seu "vessant participatiu". Té una secció en què es convida les corporacions municipals, els investigadors, les entitats cíviques i la ciutadania en general a col·laborar mitjançant una fitxa que cal omplir i enviar, per a la seua valoració, a la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.

L'inventari és el fruit d'un treball d'identificació, localització i descripció documental i gràfica que es va iniciar el 2017, una vegada aprovada la Llei 9/2017, de 7 d'abril de modificació de la Llei 4/1998 de Patrimoni Cultural Valencià per la qual els elements que componen el patrimoni històric i arqueològic civil i militar de la Guerra Civil tenen la consideració de béns de rellevància local.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento