Els barcelonins pagaran per rebre serveis socials

Les prestacions s’universalitzen, però es pagaran en funció de cada renda la teleassistència o els centres de dia. El 2015 s’atendrà el triple de ciutadans.
Barcelona serà pionera en aplicar la Llei de Serveis Socials, amb tot el que això implica. D’una banda s’universalitzarà l’accés als serveis socials, però de l’altra, i depenent de la renda de l’usuari, s’aplicarà el sistema del copagament per sufragar les despeses que generi la seva atenció.Tal com ja s’està fent en l’accés a residències i escoles bressol municipals es concedirà l’accés a qualsevol ciutadà a totes les prestacions socials (atenció a persones dependents, centres de dia per persones amb discapacitat o la teleassistència, entre d’altres) amb independència del nivell de renda.

Ara bé, qui té menys recursos paga menys o no paga. Qui en té més, paga una part de les despeses mentre que l’Administració es fa càrrec de la resta. Els trams i l’equilibri de pagament encara no s’han establert, segons fonts municipals.

Aquesta és una de les novetats que comporta l’aplicació del model de Serveis Socials Bàsics de l’Ajuntament de Barcelona 2008-2011. S’invertiran 46,5 M1 en equipaments, en l’increment de professionals i en la implantació d’un nou Pla de Sistemes d’Informació (noves tecnologies).

Amb aquestes mesures es preveu que al 2015 s’arribarà a donar cobertura a 150.000 ciutadans, o el que és el mateix, al triple de persones que ara. A més, fins al 2011 s’incrementarà la plantilla de professionals d’aquesta àrea un 44%, i en seran ja 696.

43 centres per cobrir els 73 barris

D’aquí a 8 anys, Barcelona tindrà 43 centres de serveis socials que donaran cobertura als 73 barris de la ciutat. A hores d’ara n’hi ha 34, però se n’afegiran de nous distribuïts de la següent manera: el districte de Sant Martí n’incorporarà 3; Sants-Montjuïc, 2; i l’Eixample, Sant Andreu, Nou Barris, Horta-Guinardó i Gràcia n’estrenaran, un de nou cadascun. Sarrià-Sant Gervasi i Les Corts mantenen els dos que ja tenien. Tots els antics es remodelaran i 10 d’ells seran substituïts per un edifici de nova construcció.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento