Comunitat Valenciana

Ribó veu "més urgent" destinar recursos al transport metropolità valencià i al Corredor Mediterrani que a l'accés nord

  • L'alcalde de València, Joan Ribó, ha defès aquest dijous que és "més urgent" destinar recursos al Corredor Mediterrani i a l'àrea de transport metropolità de València que invertir 400 milions en l'accés nord el port de la ciutat per a connectar-ho amb el de Sagunt.
Joan Ribó (foto d'arxiu)
Joan Ribó (foto d'arxiu)
AJUNTAMENT VALÈNCIA - Archivo
Joan Ribó (foto d'arxiu)

Ribó ha realitzat aquestes declaracions als mitjans després d'assistir al I Congrés Internacional de Senderisme i Esports de Muntanya de la UCV, després que aquest dimecres, s'anunciara que la Generalitat, Foment i Autoritat Portuària de València (APV) firmaran un protocol per a la construcció d'un túnel subterrani pel mar per a la connexió de l'accés nord del Port, que comptarà amb una inversió de 400 milions d'euros, dels quals 200 els aportarà l'APV i l'altra mitat Foment.

Per al primer edil, "el més urgent són les connexions del port a través del Corredor Mediterrani", una reivindicació que s'ha plantejat "reiteradament", amb ample internacional i connexió internacional. "Aquesta és la prioritat", ha insistit.

A Ribó li "crida l'atenció" que "en els Pressupostos solament hi ha 10 milions per a la mobilitat en l'àrea metropolitana (valenciana) quan s'havien compromès 38, quan si volguérem que fóra comparable amb altres ciutats com Barcelona haurien de ser 52" i en canvi, "ràpidament es plantege que hi ha 400 milions per a fer un túnel".

Al seu entendre, "és més important la connexió ferroviària amb el Port en aquests moments i és més important el transport metropolità".

En qualsevol cas, l'alcalde ha volgut deixar clar que defendrà "amb rotunditat que pels Poblats Marítims no poden passar camions".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento