Comunitat Valenciana

Detingut a Benidorm un home després de publicar-se en xarxes socials una foto seua intentant assaltar una vivenda

  • La Guàrdia Civil ha detingut a Benidorm (Alacant) un home després que un veí li prenguera una fotografia en el carrer després d'un suposat intent fallit d'assaltar una vivenda. El veí va publicar la imatge en xarxes socials, la qual cosa va permetre identificar i arrestar el sospitós, a qui els agents atribueixen mig centenar de robatoris amb força, desobediència i dos delictes contra la seguretat del trànsit.
Foto publicada en una xarxa social que va permetre detindre el lladre
Foto publicada en una xarxa social que va permetre detindre el lladre
GC
Foto publicada en una xarxa social que va permetre detindre el lladre

Segons ha informat l'institut armat, els agents d'Altea investigaven diverses denúncies per robatoris en vivendes a La Nucia quan un veí, d'eixa localitat, va publicar la foto d'un home, recolzat en el mur d'un xalet, com si estiguera esperant algú.

El veí indicava que aquesta persona havia intentat entrar en una vivenda però, en adonar-se que en el seu interior estaven els llogaters, havia eixit fugint. Els investigadors estaven prop de la pista del sospitós ja que en un dels robatoris havia sostret un vehicle, que utilitzava per a seguir cometent robatoris.

De fet, en un d'eixos robatoris, va ser sorprés i perseguit per diverses patrulles de Policia Local d'Altea, Benidorm i l'Alfàs del Pi, encara que va aconseguir escapar després de tindre una col·lisió de la qual va fugir a peu.

ANÀLISI DE GRAVACIONS

La Guàrdia Civil ha reconegut que la col·laboració ciutadana ha sigut "crucial" ja que, després de la publicació d'aquesta fotografia, els agents van aconseguir identificar el sospitós. Una vegada identificat, van haver d'analitzar "centenars d'hores" de gravacions de càmeres de seguretat de zones en les quals es pensava que podia trobar-se.

Finalment, després de traçar un perfil amb els moviments habituals d'aquest home, van aconseguir detindre'l a Benidorm, amb un fort dispositiu per a evitar la seua fugida.

L'home, algerià de 46 anys, ha sigut detingut com a presumpte autor de mig centenar de delictes de robatori amb força, un delicte de desobediència, i dos delictes contra la seguretat del trànsit. El Jutjat nombre 3 de Benidorm ha decretat el seu ingrés a la presó provisional, comunicada i sense fiança. Durant la investigació s'ha pogut recuperar el vehicle robat i nombroses joies sostretes en els robatoris.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento