Comunitat Valenciana

'La patética historia de Niño Piña en cinco actos' arriba a Carme Teatre

  • La companyia Viviseccionados representarà l'obra els dies 7, 8, 9 i 19 de febrer a València.
  • La proposta investiga la identitat, l'aparença física, les limitacions del cos o l'acceptació, entre altres temes.
Cartell de Viviseccionados
Cartell de Viviseccionados
VIVISECCIONADOS
Cartell de Viviseccionados

'La patética historia de Niño Piña en cinco actos' arribarà aquest febrer a la Sala Carme Teatre per a reflexionar sobre "la bellesa i l'horror sota la pregunta clau de què és un monstre", a través de les vivències d'un xic que va nàixer amb una malformació cranial.

La Sala Carme Teatre acollirà els dies 7, 8, 9 i 10 de febrer la sisena obra de la companyia Viviseccionados, amb text de Jose Andrés López i coreografia d'Olga Magaña, segons ha indicat l'auditori en un comunicat. Tots dos comparteixen espai escènic al costat dels intèrprets Román Méndez de Hevia, Elena Esparcia, María Pizarro, Mikel Arostegui.

La peça investiga en la deformació física, emocional i social en la qual "l'horror i la bellesa es donen la mà sota la pregunta de què és un monstre". Els seus diferents llenguatges estan desenvolupats per artistes de diferents disciplines i durant un procés de creació que els uneix a partir de la dansa, el text o l'espai sonor de manera simultània i retroalimentant-se.

L'autor del text ha explicat que aquesta proposta "investiga sobre la identitat, l'aparença física, les limitacions del cos, l'acceptació i/o l'exclusió i sobre resignificar la bondat dels bons i la maldat dels roïns". "Pel que fa a la dansa, ens valem de les limitacions físiques noves que ens ajuden a explorar el propi moviment", ha destacat el dramaturg.

'La patética historia de Niño Piña en cinco actos' compta amb la producció de Viviseccionados, a més del treball fotogràfic de Virgínia Rota, l'ajuda de direcció d'Olga Magaña, l'espai sonor i la música original de Carlos Gorbe i la plàstica d'Antiel Jiménez.

L'obra és una "cerca per a trobar si hi ha llum en allò que considerem horrible, estrany i deforme i, sobretot, revelar la foscor que amaguen els éssers lluminosos i bells, els bons", ha ressaltat la sala.

Per la seua banda, la companyia Viviseccionados va sorgir en 2015 a partir de la dramatúrgia, direcció i interpretació de Jose Andrés López en creacions col·lectives amb artistes de totes les disciplines per a seguir un camí propi d'investigació. 'La patética historia de Niño Piña en cinco actos' és la seua sisena obra, després d''Oymyakon', 'Pax Tecum', '4,2', 'Fauces' i 'Ofelia Forever'.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento