Comunitat Valenciana

Podem no acudeix a l'entrega del Premi Manuel Broseta al rei: "No ens pareix un exemple de convivència"

  • Podem ha decidit no acudir a l'acte d'entrega del Premi Convivència Manuel Broseta al rei Felip VI, que se celebra aquest divendres en el Palau de la Generalitat, perquè considera que el monarca "no és un exemple de convivència" ni que els "valors que representa la monarquia "hagen de ser premiats".
Estañ en el debat
Estañ en el debat
TWITTER PODEM - Archivo
Estañ en el debat

"És una institució absolutament opaca que ha tingut un paper lamentable en la crisi territorial", han subratllat fonts de Podem que critiquen, a més, que aquest premi s'atorgue "després que la monarquia tinga un increment en els seus sous quan molts espanyols segueixen patint la precarietat".

Així mateix, Podem ha reprovat que l'acte se celebra en el Palau de la Generalitat, una institució "de tots els valencians". "És una llàstima que un premi d'una fundació privada, que està dotat amb 12.000 euros, se seguisca entregant en el Palau de la Generalitat, que és de tots els valencians", assenyalen.

D'igual manera, la formació lamenta que el president Ximo Puig, que, al seu juí, "ha tingut una posició més assenyada que altres barons socialistes davant la qüestió territorial", ara "reconega al rei com a exemple de convivència, quan ha destacat per ser tot el contrari", afirma Podem.

El rei ha rebut aquest divendres el XXVII Premi Convivència de la Fundació Professor Manuel Broseta, en un acte en el Palau de la Generalitat que ha comptat amb l'assistència del 'president' Ximo Puig; el ministre de Foment, José Luis Ábalos, que enguany presidia el jurat; la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, i l'alcalde de València, Joan Ribó, entre altres autoritats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento