Les obres de la L-10 de Metrovalencia es reprenen a l'abril amb la rampa en Amado Granell
Les obres de la L-10 de Metrovalencia es reprenen a l'abril amb la rampa en Amado Granell TWITTER FGV

Així ho han avançat aquest dimecres el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, en un acte celebrat al costat de l'alcalde de la capital valenciana, Joan Ribó, en el barri de Natzaret per a anunciar el reinici de les obres de la L-10.

El tram en el qual es reprendran els treballs per a concloure aquest traçat correspon a la primera part de les cinc en les quals s'ha dividit l'execució de l'obra, tenint en compte que aquesta és l'única que s'ha licitat fins al moment, ha precisat la consellera. Aquesta licitació es va dur a terme per 4,8 milions d'euros el passat mes de novembre, amb la previsió que les obres es reprengueren en el primer trimestre de 2019.

Salvador, que ha recordat que l'execució de l'antiga T-2 es va paralitzar en 2011 per decisió de l'anterior Consell del PP, ha agregat que els altres quatre projectes pendents es licitaran a partir del mes de març i ha detallat que contemplen l'arquitectura i equipament de parades i estacions, l'electrificació i subestacions, la senyalització i comunicacions, i l'els tallers provisionals.

Tant la consellera com el president de la Generalitat han comentat que la conclusió de la L-10 contempla una inversió de 50 milions d'euros i està prevista 2023. Els responsables autonòmics i l'alcalde de València han valorat que aquest traçat puga dur-se a terme i així assegurar la connexió del barri de Natzaret amb el centre de la ciutat, contribuir a la seua "integració" i "millorar la mobilitat i connexió" dels seus veïns.

Consulta aquí más noticias de València.