Llibertat provisional per als set detinguts per presumptes irregularitats en la gestió de l'aigua a Sagunt
Llibertat provisional per als set detinguts per presumptes irregularitats en la gestió de l'aigua a Sagunt AYTO

La titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció 4 de Sagunt (València) ha acordat la llibertat provisional dels set detinguts per presumptes irregularitats en el concurs per a la gestió municipal de l'aigua, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

La magistrada no ha adoptat mesures cautelars contra els arrestats, que estan investigats en una peça separada de l'anomenada 'Operació Flotador' per delictes de prevaricació, malversació i falsedat documental, d'acord amb el criteri de la Fiscalia en no apreciar risc de fuga, ja que tenen domicili conegut i tenen arrelament familiar.

Entre els detinguts aquest dimarts per la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) del Cos Nacional de Policia figuren, entre uns altres, un regidor, una exregidora i qui va ser interventor de la corporació.

La investigació xifra provisionalment en 24 milions d'euros el possible perjuí generat a les arques públiques municipals després de la constitució, en 2009, d'Aigües de Sagunt SA, una empresa d'economia mixta dedicada a la gestió integral del subministrament d'aigua en la localitat, en la qual l'Ajuntament té el 51 per cent del capital social i l'empresa privada Aigües de València SA va resultar adjudicatària del 49 per cent restant.

Aquestes diligències constitueixen una peça separada de l'anomenada Operació Flotador, que es va iniciar a l'agost de 2015 per delictes de suborn i prevaricació a partir d'una denúncia interposada per la Fiscalia de València després de les irregularitats detectades pel Tribunal de Comptes en l'època en la qual estava al capdavant de l'Ajuntament l'exalcalde i actual diputat del PP en Les Corts, Alfredo Castelló.

En la causa principal estan sent investigades dotze persones físiques, regidors i exregidors de Sagunt, i sis persones jurídiques, pel presumpte fraccionament de contractes a favor de diferents empreses, segons les mateixes fonts.

A més, en una altra de les peces separades ja han sigut encausats i estan pendents de juí l'excap del Departament del Servei de la Inspecció Tècnica d'Activitats de l'Ajuntament de Sagunt, que havia sigut alcalde abans i va ocupar amb posterioritat el càrrec de regidor, i quatre tècnics d'eixe àrea per l'ús irregular d'una partida econòmica destinada a la renovació d'uniformes oficials.

Consulta aquí más noticias de València.