Comunitat Valenciana

Convoquen aturades per a exigir que es "dignifique" l'Atenció Primària

  • S'han convocat concentracions de deu minuts de durada a les 12.00 hores i a les 18.00 hores d'aquest dimecres.
  • "Ja hem mantingut massa reunions en les quals les bones paraules no s'han traduït en fets", recalquen.
  • Si no veuen milloress convocaran concentracions setmanals i una convocatòria de vaga.
Metge, medicina, sanitat
Metge, medicina, sanitat
ARCHIVO
Metge, medicina, sanitat

La Societat Valenciana de Medicina Familiar i Comunitària (SoVaMFiC), d'acord amb els sindicats sanitaris i societats científiques representants dels professionals d'Atenció Primària, han convocat concentracions aquest dimecres per a exigir a la Conselleria de Sanitat que "dignifique" l'Atenció Primària, segons ha informat en una nota.

Així, s'han convocat concentracions de deu minuts de durada a les 12.00 hores i a les 18.00 hores d'aquest dimecres per a exigir que la Conselleria de Sanitat que "adopte de forma immediata les mesures necessàries per a dignificar l'Atenció Primària".

Sobre este tema, han assenyalat que porten exigint millores als diferents responsables de la Conselleria des de fa anys "sense que fins a hui hàgem vist cap".

En aquest sentit, ha apuntat que dimecres que ve 23 tenen una nova reunió en la Direcció General d'Assistència Sanitària en la qual esperen que se'ls presenten "mesures concretes que es puguen traduir en millores a curt termini". "Ja hem mantingut massa reunions en les quals les bones paraules no s'han traduït en fets", han recalcat.

Per açò, han advertit que si aquestes millores no es produeixen de forma immediata, continuaran amb les mesures de pressió que, passant per concentracions setmanals que conclouran amb una manifestació el pròxim 28 de febrer i una convocatòria de vaga per a la primera quinzena del mes de març, segons les mateixes fonts.

Peticions

En aquest sentit, han exigit que "ja n'hi ha prou de treballar en cadena passant pacients un darrere l'altre com si foren esclavons, de treballar sense poder pensar, sense poder alçar-se de la cadira durant l'horari laboral i d'haver d'allargar horaris per a poder acabar el treball".

De la mateixa manera, exigeixen la fi de "treballar sense la qualitat que els pacients mereixen, d'atemptar contra la pròpia salut en les condicions en què desenvolupem el nostre treball, de no poder fer reunions formatives o organitzatives en el centre, de no poder fer una mínima tasca d'investigació".

"Ja n'hi ha prou de tant despropòsit i menyspreu", han recalcat. Per açò, han confiat que igual que ha fet amb el pla d'autoconcerts per a intervencions quirúrgiques, la Conselleria "decidisca invertir el pressupost necessari per a realitzar les millores que l'Atenció Primària necessita".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento