Comunitat Valenciana

La gestió d'inversions a la Comunitat, xicotet comerç, agricultura i finançament, preguntes a Puig en Els Corts

  • La gestió per part del Consell de les oportunitats d'inversió a la Comunitat Valenciana, la protecció del xicotet comerç i l'agricultura, la reforma del sistema de finançament i la situació política nacional seran els temes a tractar en la sessió de control al 'president' Ximo Puig aquesta setmana.
Ximo Puig en Els Corts (arxiu)
Ximo Puig en Els Corts (arxiu)
I.CABALLER/CORST VALENCIANES - Archivo
Ximo Puig en Els Corts (arxiu)

La portaveu de Ciutadans (Cs) preguntarà a Puig si considera que el Govern valencià "ha gestionat correctament les oportunitats d'inversió a la Comunitat Valenciana" i el de Podem, Antonio Estañ, si "des del Consell s'està fent tot el possible per a protegir el nostre xicotet comerç i la nostra agricultura de proximitat".

Aquestes preguntes es produeixen una setmana després que els promotors del centre d'oci de Paterna Intu Mediterrani hagen afirmat que estudien iniciar la via penal contra la Generalitat davant "les diferents traves" de l'administració al seu projecte, després que Medi ambient haja avisat a l'Ajuntament de Paterna d'un possible rebuig al projecte en els actuals termes plantejats, donant un termini de deu dies per a presentar al·legacions.

També es parlarà d'agricultura dies després de la visita del ministre del ram, Luis Planas, a la Comunitat, en plena crisi del sector citrícola valencià.

Per la seua banda, el portaveu de Compromís, Fran Ferri, preguntarà a Puig "com valora el Consell l'incompliment de les resolucions aprovades de manera unànime en Les Corts que reivindicaven una revisió immediata d'un sistema de finançament injust amb els valencians", mentre que la síndica del PP, Isabel Bonig, li demanarà una valoració de "la situació política nacional".

El primer ple de l'any en Les Corts arrancarà aquest dimecres i la sessió de control tindrà lloc, com és habitual, el dijous a les 10.00 hores.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento