Labora destina 3 milions per a contractar als afectats pel granissol en La Ribera
Labora destina 3 milions per a contractar als afectats pel granissol en La Ribera GVA - Archivo

El Servei Valencià d'Ocupació i Formació (Labora), dependent de la Conselleria d'Economia Sostenible, ha posat en marxa el pla extraordinari d'ocupació per als municipis de La Ribera afectats per la granissolada del passat estiu, dotat amb tres milions d'euros.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat la resolució per la qual les entitats locals afectades poden començar a demanar les ajudes per a contractar persones treballadores del sector agroalimentari afectades per la pèrdua d'ocupació derivada dels efectes d'eixa tempestat, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

En concret, els municipis que estan inclosos en el pla extraordinari d'ocupació són Tous, Carlet, Benimodo, Massalavés, l'Alcudia, Guadassuar, Algemesí, Alzira, Benicull, Albalat de la Ribera, Polinyà del Xúquer, Riola, Sueca, Benimuslem, Alberic, Carcaixent, Vilanova de Castelló i Alginet.

A través d'aquestes ajudes, Labora finançarà els costos laborals de les persones aturades, preferentment del sector agroalimentari, que contracten els ajuntaments. Per poder beneficiar-se d'aquestes ajudes és necessari que les persones aturades estiguen inscrites en la seua Espai Labora i pertanguen, preferiblement, al sector agroalimentari.

Les entitats locals que vullguen contractar persones a través d'aquestes subvencions deuran presentar Oferta d'ocupació a l'Espai Labora, que efectuarà una preselecció entre les persones inscrites en el sector agroalimentari. Per a la selecció final de les persones candidates es constituirà una comissió de baremació de la qual formaran part representants del municipi i dels sindicats.

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha destacat que aquestes subvencions "responen els objectius de Labora de respondre als col·lectius amb més dificultats d'inserció laboral".

"Ho vam fer amb els joves amb Avalem Joves, amb els majors de 30 anys amb Avalem Experiència, amb les persones del sector de l'hoteleria i el turisme i ara amb les persones que van perdre la seua ocupació a conseqüència dels efectes de la tempestat que va causar danys en La Ribera", ha assenyalat.

"Estem treballant per a dur a terme programes que garantisquen que les persones aturades de la nostra Comunitat aconseguisquen una oportunitat laboral, independentment del seu perfil", ha conclòs Nomdedéu. Amb aquestes ajudes, Labora fa efectiu l'Acord de 9 de novembre de 2018 del Consell.

Consulta aquí más noticias de València.