Comunitat Valenciana

Arranca l'ampliació de la carretera entre Sagunt i Canet

  • L'objectiu de la intervenció impulsada per la Diputació de València és acabar amb el punt negre de la CV-317.
  • Les obres impliquen tallar al trànsit la carretera des del dilluns 14 de gener fins a aproximadament el 28 d'agost.
Pablo Seguí en una de les seues visites a la carretera, al costat de l'alcalde d
Pablo Seguí en una de les seues visites a la carretera, al costat de l'alcalde d
DIPUTACIÓN VALENCIA
Pablo Seguí en una de les seues visites a la carretera, al costat de l'alcalde d

La Diputació de València ha iniciat les obres de condicionament de traçat i reordenació d'accessos en la CV-317, entre Sagunt i Canet, una inversió de tres milions d'euros amb la qual es pretén millorar la seguretat vial en un tram catalogat d'"alta concentració d'accidents", la qual cosa popularment es coneix com a punt negre en la xarxa viària.

Les obres impliquen tallar al trànsit la carretera des del dilluns 14 de gener fins a aproximadament el 28 d'agost. La CV-317 és "un dels eixos vertebradors de la província", ja que connecta en un extrem amb la N-340 i en l'altre amb la CV-320, i suporta un trànsit mitjà diari de 4.000 vehicles, detalla la corporació provincial en un comunicat.

En l'actualitat, aquesta via presenta un traçat sinuós, amb corbes de radi reduït i un ample de plataforma de sis metres, sense bermes ni vorals. Així mateix, es tracta d'una carretera amb "gran quantitat" d'accessos directes, la qual cosa augmenta la seua perillositat. El tram "més conflictiu" de la carretera se situa en els dos primers quilòmetres, ha destacat l'administració provincial.

Les obres abordaran l'ampliació de la plataforma i millora del traçat, suavitzaran les corbes existents, des del final del pas inferior sobre les vies del ferrocarril fins a la intersecció giratòria existent amb la carretera CV-320. En total, 3,2 quilòmetres de carretera l'amplària de la qual serà ampliada fins als set metres, amb un carril de circulació per sentit, als quals se sumaran vorals d'1,5 metres i bermes de 0,75 metres.

Addicionalment, es reordenaran els accessos agrícoles directes, de manera que compten amb una visibilitat adequada i s'executaran un total de tres interseccions en 'T' amb la xarxa principal de camins, dotades de carrils centrals d'espera, amb la finalitat de solucionar els girs a esquerres dels accessos de parcel·la a la carretera. D'aquesta forma, es pretén millorar no solament la seguretat vial sinó també l'accessibilitat, la capacitat i la funcionalitat de la carretera.

Desviament provisional

Els treballs preliminars van començar ja el novembre passat i, a partir de la pròxima setmana, està previst que comence l'actuació sobre la plataforma, la qual cosa va a implicar tallar el trànsit a la carretera des del dilluns 14 de gener fins a aproximadament el 28 d'agost. Durant aquest temps, els usuaris que hagen de circular entre Sagunt i Canet seran desviats per l'avinguda Fausto Caruana i la CV-320, des del Port de Sagunt.

La Diputació ha destacat que, "encara que la Direcció General de Trànsit (DGT) no ho catalogue com a tal, la solució als problemes de trànsit en aquesta carretera és una de les reivindicacions històriques dels usuaris".

El diputat de Carreteres i Infraestructures, Pablo Seguí, ha assenyalat que "si bé aquest tram ja no apareix en els registres de la DGT com a punt negre, sí continua estant catalogat com a Tram de Concentració d'Accidents i, per tant, era un objectiu prioritari d'actuació".

En aquest sentit, Seguí ha indicat que "l'objectiu principal de l'àrea de Carreteres és millorar la seguretat vial en tota la xarxa i, especialment, resoldre aquells trams i vies que presenten una alta sinistralitat, com és el cas de la CV-317".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento