Els nens tanquen un carrer de Sants per jugar sense trànsit

Ho van demanar ells a l’Ajuntament. Es farà tots els diumenges, des d’ahir, d’11 a 21 h. La iniciativa podria arribar a altres zones.
El carrer Finlàndia sense cotxes, ahir, quan els nens van poder ocupar-lo sense perill (Eros Albarrán).
El carrer Finlàndia sense cotxes, ahir, quan els nens van poder ocupar-lo sense perill (Eros Albarrán).
El carrer Finlàndia sense cotxes, ahir, quan els nens van poder ocupar-lo sense perill (Eros Albarrán).
Els nens de Sants van recuperar ahir la tradició de jugar al carrer sense la por de ser atropellats per un cotxe. L’Ajuntament va tancar al trànsit el carrer Finlàndia des de les 11 del matí fins a les 21 hores. La iniciativa, que es repetirà cada diumenge, va  sorgir d’una petició dels propis interessats: els nens. «Em van entregar una carta on em demanaven poder jugar al carrer més sovint, tal com havien fet a la festa major», explica la regidora del districte, Imma Moraleda, a 20 minutos.La Guàrdia Urbana va vigilar ahir que no passés cap cotxe, però a partir de diumenge vinent seran els pares qui gestionin aquest espai amb vuit tanques que els ha facilitat l’Ajuntament i que quedaran guardades al local de la comissió de festes.

«És una iniciativa molt bona perquè millora la relació entre els nens, ajuda que es coneguin més bé i que facin servir el carrer per anar amb bicicleta o fer jocs que habitualment no poden fer aquí», explica el president de la comissió de festes del carrer, Marc Casañas. L’entitat no descarta «més endavant» muntar tallers pels nens d’entre 8 i 14 anys. El proper diumenge s’organitzarà una tradicional calçotada.

Estendre la mesura

Moraleda reconeix que la iniciativa es podria estendre a altres carrers del districte «si ens ho demanen». Des del districte es veu el projecte com una forma de «crear un espai nou on jugar el diumenge».

El fet que no només vagin nens del carrer Finlàndia, sinó que puguin venir els seus amics que viuen a altres llocs és vist com una forma de difondre la idea per tot el barri.

«Es podria fer perfectamente en altres carrers allunyats de la carretera de Sants,  on diumenge no passen gaire cotxes», afirma Casañas.

Calçotada sense cap cotxe

El carrer Alcolea, a Sants, també es va tancar ahir als vehicles per celebrar la seva tradicional calçotada popular. Amb l’arribada del bon temps, l’ocupació del carrer els diumenges per part del veïns és més habitual a Sants. La setmana que ve els aficionats als calçots tenen dues cites per escollir: als carrers Finlàndia i Vallespir. Aquests dies són, amb la revetlla de Sant Joan i la Festa Major de Sants, els únics al llarg de l’any que queden tallats al trànsit de vehicles.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento