Més de 13.600 persones es van beneficiar en 2018 de les ajudes al lloguer
Més de 13.600 persones es van beneficiar en 2018 de les ajudes al lloguer ARCHIVO

Un total de 13.696 persones s'han beneficiat dels 21,8 milions d'euros corresponents als programes d'ajudes al lloguer de vivendes a la Comunitat Valenciana convocats per la Generalitat en l'exercici 2018.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat aquesta setmana els dos llistats dels beneficiaris definitius amb finançament propi de la Generalitat i del Ministeri de Foment, segons ha informat l'Executiu valencià en un comunicat.

Aquestes ajudes, que s'emmarquen en el Pla Estatal de Vivenda 2018-2021, estan cofinançades per les dos administracions i agrupades en dos programes d'ajudes: ajudes per a lloguer de vivendes per a 2018 i una altra línia específica d'ajudes per a joves amb un percentatge de subvenció de fins al 50% de la renda.

D'aquesta manera, per a l'exercici 2018 s'han destinat un total de 15,2 milions (10,4 del Ministeri de Foment i 4,8 de la Generalitat) per al programa de lloguer de vivendes que ha beneficiat a 10.330 persones. Quant al programa d'ajudes per a joves, la quantitat assignada és de 6,5 milions d'euros (4,4 milions del Ministeri i 2 de Generalitat) que han beneficiat 3.366 joves.

La consellera de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha qualificat de "molt bona notícia aquestes dades que demostren que any rere any augmenta el nombre de beneficiaris".

En les ajudes al lloguer també tenen prioritat els afectats per desnonaments, dació en pagament o execució hipotecària en els últims deu anys; famílies monoparentals o nombroses, dones víctimes de violència de gènere, víctimes de terrorisme, persones amb diversitat funcional, persones amb trastorn mental sever, joves extutelats i unitats de convivència afectades per situacions catastròfiques.

Així mateix, tenen preferència les dones en situació de necessitat o en risc d'exclusió, especialment quan tinguen fills menors exclusivament al seu càrrec, així com les unitats de convivència en les quals totes les persones es troben en situació d'atur i hagen esgotat les prestacions corresponents.

Les ajudes al lloguer arriben fins a un 40% de l'arrendament, amb un màxim de 2.880 euros anuals i pot ser de fins al 50% del lloguer si tots els membres de la unitat de convivència tenen més de 65 anys.

Consulta aquí más noticias de València.