Comunitat Valenciana

Cebrián sobre Intu: "Actuarem com sempre hem fet i és amb la màxima seguretat jurídica, transparència i rigor"

  • VALÈNCIA, 10 (EUROPA PRESS)
La consellera Elena Cebrián, en la presa de possessió
La consellera Elena Cebrián, en la presa de possessió
GVA/J.A.CALAHORRO - Archivo
La consellera Elena Cebrián, en la presa de possessió

La consellera d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha subratllat que amb el projecte Intu Mediterrani a Paterna (València) el seu departament actuarà "com sempre ha fet" i és "amb la màxima garantia, seguretat jurídica, transparència i rigor".

Cebrián s'ha pronunciat en aquests termes davant els mitjans de comunicació, després de conéixer-se que la Direcció general de Medi Natural i Avaluació Ambiental de la Generalitat Valenciana ha enviat una notificació de tràmit d'audiència a l'Ajuntament de Paterna per a advertir-li de la possibilitat de rebutjar finalment el projecte d'Intu en els termes plantejats pel promotor, ja que considera que el nou plantejament és "anàleg" a l'anterior, i dóna un termini de 10 dies hàbils al consistori per a presentar al·legacions.

Sobre aquest tema, ha puntualitzat que el projecte encara es troba en una fase prèvia de tràmit d'audiència abans d'iniciar el procediment d'avaluació ambiental que és el que finalment analitzarà l'admissió a tràmit de la proposta, com així ho arreplega la llei.

En aquesta fase ha explicat que els tècnics de la Conselleria han comprovat que hi ha "un problema" amb la solució que proposa el projecte per a evitar el barranc d'Endolça i que afecta la carretera CV-35 i que està relacionat amb "qüestions de possibilitats d'inundació que són molt serioses", ha afirmat.

A més, ha assenyalat que eixa solució "no ha canviat respecte al projecte anterior de Port Mediterrani" que ha recordat que "ja va tindre una resolució desfavorable, després d'haver passat per la comissió d'avaluació després de molts anys d'anàlisis". En aquest punt, ha apuntat que la Llei d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge (Lotup) "permet declarar inadmissible la sol·licitud per haver-se dictat un pronunciament ambiental desfavorable en un pla anàleg al que ara es presenta".

Davant aquesta circumstància, ha explicat que la llei preveu un tràmit d'audiència perquè l'Ajuntament de Paterna "explique eixa circumstància que se li ha plantejat" i en un termini de deu dies presente al·legacions. A partir de la seua resposta es decidirà l'admissió o no de la proposta que, de ser acceptada, ja passaria al procediment d'avaluació medi ambiental, la primera fase de la qual passa per l'exposició pública perquè les administracions i entitats interessades "també es pronuncien".

ESPERAR LES AL·LEGACIONS DE PATERNA

No obstant açò, la consellera ha puntualitzat que encara no s'està en eixe moment i ara cal "esperar" per a analitzar les al·legacions de Paterna. "Actuarem com hem fet des del primer moment amb tots els projectes i propostes i és amb la màxima garantia i seguretat jurídica, atenent sempre el procediment i amb la màxima transparència i rigor", ha reivindicat.

Preguntada per les crítiques d'Intu que va acusar el Consell de legislar "de manera arbitrària", Cebrián ha eludit valorar-les i ha defès que la Lotup i el procediment d'avaluació ambiental "estan ací, són públics i estan al nostre web". De fet, ha assenyalat que existeix un visor de procediments en el qual es veu cada fase i el seu desenvolupament. "Màxima transparència i compliment amb el màxim rigor donant garanties i seguretat jurídica a qualsevol promotor i inversor", ha reiterat.

A més, ha emfatitzat que des que a la Comunitat governa el Consell del Botànic "ha augmentat la inversió estrangera" i, per tant, "qualsevol altra afirmació en sentit contrari no respon la realitat". "Nosaltres seguirem treballant amb el màxim rigor i seguiment del procediment", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento