Comunitat Valenciana

Medi Ambient veu possible rebutjar el projecte d'Intu Mediterrani

  • La Generalitat considera que el nou plantejament és "anàleg" a l'anterior.
  • En un escrit dóna 10 dies de termini a l'Ajuntament de Paterna per a al·legar.
  • El nou projecte d'Intu redueix en un 25% la seua superfície i ofereix un parc d'unes 20 hectàrees.
Projecte Intu Mediterrani
Projecte Intu Mediterrani
INTU - Archivo
Projecte Intu Mediterrani

La Direcció General de Medi Natural i Avaluació Ambiental de la Generalitat Valenciana ha enviat una notificació de tràmit d'audiència a l'Ajuntament de Paterna (València) per a advertir-li de la possibilitat de rebutjar finalment el projecte d'Intu Mediterrani en els termes plantejats pel promotor, ja que considera que el nou plantejament és "anàleg" a l'anterior, i dóna un termini de 10 dies hàbils al consistori per a presentar al·legacions.

Aquesta notificació de tràmit d'audiència és prèvia a l'admissió o inadmissió de la sol·licitud d'Intu-Mediterrani en el procés d'avaluació ambiental, segons han detallat a Europa Press fonts del departament que dirigeix la consellera Elena Cebrián.

En l'escrit se li planteja a l'Ajuntament la "possibilitat d'inadmetre" el projecte en el procés d'avaluació ambiental "en els termes plantejats pel promotor", en virtut del fixat per l'article 50.4 de la Llei d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge (Lotup) que "permet declarar inadmissible la sol·licitud per haver-se dictat un pronunciament ambiental desfavorable en un pla anàleg al que ara es presenta".

Per tant, la Conselleria ha remarcat que "el procediment segueix obert" i ara "s'obri tràmit d'audiència prèvia a la resolució", perquè Paterna "al·legue i aporte el que considere oportú", per al que dóna un període de 10 dies hàbils.

L'empresa Intu Eurofund va presentar el passat mes de juliol un nou projecte per a Port Mediterrani, que va passar a anomenar-se Intu Mediterrani, després del rebuig de la primera proposta al setembre de 2016 per part del Consell en haver rebut una memòria ambiental desfavorable a l'Actuació Territorial Estratègica (ATE).

Discrepàncies en la Generalitat i l'Ajuntament

El nou projecte d'Intu redueix en un 25% la seua superfície, en passar d'una edificabilitat de 500.000 metres quadrats en la proposta anterior als 375.000 metres. Així mateix, el passat 20 de desembre, els promotors del macrocentre van oferir construir un parc al costat del centre comercial d'unes 20 hectàrees de superfície a La Mola com a "un gest de bona voluntat".

Des de Compromís han vingut mostrant el seu rebuig a aquest projecte i, de fet, el Pla d'Acció Territorial Sectorial del Comerç de la Comunitat Valenciana (Patsecova), que la Conselleria d'Economia, dirigida per Rafa Climent (Compromís) està tramitant, preveu limitar a 120.000 metres quadrats "la superfície destinada a ús terciari comercial o a una mescla d'usos terciaris en els quals el terciari supere aquest límit", una xifra que ara com ara supera el centre comercial que es vol construir a Paterna.

De fet, el director general de Comerç de la Conselleria d'Economia, Natxo Costa, va publicar recentment un tuit en el seu compte personal contrari al macrocentre i que va generar retrets també dins del propi Consell i una queixa formal dels promotors al president de la Generalitat, Ximo Puig.

La idea de la construcció també va provocar fissures en l'Ajuntament de Paterna on el 30 d'agost del passat any es va trencar l'equip de govern del que formava part Compromís des de 2016, i del que va eixir acusant l'alcalde socialista, Juan Antonio Sagredo, d'"usurpació de competències" a la Regidoria d'Urbanisme en iniciar "la requalificació d'un milió i mig de metres quadrats", i es donava llum verda al projecte.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento