Comunitat Valenciana

Nous acomiadaments en Lladró que afectaran 19 treballadores de l'àrea de producció

  • L'emblemàtica empresa de porcellana Lladró -comprada al gener de 2017 pel fons inversor PHI Industrial- ha comunicat l'acomiadament a 19 treballadores de l'àrea de producció de Porcellanes, enmig de l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTE) encara vigent, que afecta 270 empleats des del passat mes d'octubre i fins el 2020.
Seu de Lladró
Seu de Lladró
EUROPA PRESS - Archivo
Seu de Lladró

Ara es tracta d'acomiadaments objectius i individuals, ja que aquestes 19 treballadores no arriben al 10% de la plantilla, el mínim exigit per a obrir un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERE). En aquests moments la plantilla d'aqueta àrea suma uns 200 empleats, amb el que aquests acomiadaments la deixaran en unes 180.

Així ho han explicat fonts sindicals a Europa Press, les quals han apuntat que la companyia ha oferit a aquestes treballadores la indemnització mínima que marca la llei de 20 dies per any treballat, a més d'un "complement especial" fins a un màxim de 24 mesos, "en funció de les característiques" de cadascuna.

En principi les afectades serien les treballadores de més edat però encara cal estudiar el perfil i les edats de cadascuna d'elles. Així, aquest complement econòmic vindria a ser un "acompanyament" de l'empresa en el temps que els faltaria fins a aconseguir l'edat de jubilació.

Aquests acomiadaments són un pas més en la línia d'ajustos empresos per la companyia per a fer front a l'"excés de producció per la caiguda de vendes", han recordat des dels sindicats.

En l'actualitat, Lladró es troba immersa en un ERTE que afecta 270 treballadors i s'aplicarà durant 123 dies, en un període de 18 mesos, des del passat 19 d'octubre fins a març de 2020.

Després de finalitzar el sense acord el període de consultes dels ERTES plantejats en les tres empreses del grup -PORSA, ART i DAISA-, el passat 2 d'octubre, Lladró va decidir reduir la suspensió dels contractes en cinc dies laborables, fins a deixar el període d'aplicació en 123 dies. Açò suposa la reducció del 30% de la jornada, però pel que sembla "no bastava", han assenyalat les fonts sindicals.

La companyia justificava la necessitat de portar avant aquesta "flexibilització temporal de la producció" per a "aconseguir el progrés necessari que porte al creixement de les vendes" i apuntava en un comunicat que "causes econòmiques i productives" feien "imprescindible" la mesura per a "no incrementar els nivells d'estoc i acompassar l'oferta a la demanda".

No obstant açò, assegurava aleshores que aquests "ajustos" anirien "de la mà de la inversió en creativitat, màrqueting, obertura de nous canals i desenvolupament de noves línies de producte amb clara aposta per la diversificació".

L'objectiu, subratllava el comunicat, és "continuar apostant per un projecte empresarial que contribuïx significativament a l'economia" i en el qual participen més de 600 empleats, "per una firma que preserva el treball artesanal i la tradició sense renunciar a l'avantguarda, garant imprescindible de sostenibilitat i creixement".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento