Comunitat Valenciana

La Generalitat obri expedient informatiu a l'empresa de criopreservació de cadàvers Cecryon

  • L'objectiu és comprovar que disposa de tots els permisos i assegurar que no es produeix frau al consumidor.
  • La companyia encara no ha començat la seua activitat i tampoc hi ha denúncies per part d'usuaris.
Generalitat Valenciana
Generalitat Valenciana
Europa Press - Archivo
Generalitat Valenciana

La Generalitat ha obert expedient informatiu a Cecryon -empresa que ha anunciat l'obertura a Riba-roja de Túria (València) de les primeres instal·lacions d'Europa que permeten criopreservar un cadàver-, amb l'objectiu de comprovar que disposa de tots els permisos corresponents, assegurar-se que no hi ha publicitat enganyosa i evitar que es puga produir frau al consumidor.

En concret se li han obert dos expedients informatius, un des de la Conselleria de Sanitat i un altre des de la Direcció General de Consum de la Conselleria d'Economia, per a requerir-li diversa documentació. A la primera, la companyia ja li ha enviat tots els papers sol·licitats i a la segona encara està en termini, ha explicat el director general de Consum, Natxo Costa, en declaracions a Europa Press.

En tot cas, Cecryon encara no ha començat la seua activitat i tampoc hi ha denúncies per part d'usuaris. "A data de hui no hi ha frau al consumidor ni cap fet delictiu. A priori, no pareix que hi haja res més enllà d'una operació de màrqueting de l'empresa", ha apuntat Costa, qui ha precisat que fins i tot en la seua pàgina web, la companyia admet que encara no disposa de la tecnologia necessària per a "descongelar" el cadàver amb vida.

Encara així, la Generalitat tindrà Cecryon "en el radar" per a cerciorar-se que no faça "publicitat enganyosa" o una altra activitat que puga ser "sancionable", ha avisat Costa, ja que el fet que una activitat no estiga regulada no significa que haja d'estar necessàriament permesa, ha puntualitzat.

Per la seua banda, des de la companyia, el CEO de Cecryon, Javier Tapia, ha explicat, en declaracions a Europa Press, que l'administració va iniciar l'expedient fa aproximadament dos setmanes "arran de que es concedeix alguna entrevista en premsa sobre el projecte".

"No té cap recorregut al no haver-se iniciat l'activitat"

"La Generalitat, al no saber exactament què estàvem fent, s'ha interessat per nosaltres" i "no hi ha més que un mer expedient per a preguntar-nos què estem fent", ha subratllat, abans d'afirmar que aquest "no té cap recorregut al no haver-se iniciat l'activitat".

Tapia ha indicat que l'administració "va decidir visitar" les instal·lacions de la firma i informar-se sobre la mercantil "sense més conseqüències". "Es va requerir documentació" i "se li va facilitar", com també "se'ls van obrir totes les portes" per a comprovar les dependències que albergaran el centre. "Es va acabar la inspecció i no té més recorregut jurídic", ha assegurat

En aquesta línia, ha posat l'accent que Cecryon, finançada a través dels seus socis, no ha començat la seua activitat; no ha "emés cap contracte mercantil", encara que hi ha "clients interessats"; i no ha "permés firmar res que vincule financerament" clients amb l'empresa. "Estem intentant formalitzar la nostra activitat conforme a la llei", ha assegurat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento