Comunitat Valenciana

Callosa d'en Sarrià llança un rebuig "unànime" a l'agressió sexual a una jove

  • "No es donarà ni un pas arrere", ha expressat l'alcalde durant la concentració celebrada aquest dilluns.
  • A l'acte han acudit més de 300 persones, entre elles representants del Consell i la subdelegada del govern.
Concentració contra la violència masclista a Callosa d'en Sarrià
Concentració contra la violència masclista a Callosa d'en Sarrià
EUROPA PRESS/CEDIDA
Concentració contra la violència masclista a Callosa d'en Sarrià

Més de 300 persones s'han concentrat aquest dilluns a la localitat alacantina de Callosa d'en Sarrià per a expressar la condemna i repulsa "unànime" a l'agressió sexual a una xica de 19 anys la passada Nit de Cap d'Any presumptament per part de quatre joves ja detinguts i a la presó provisional. L'alcalde del municipi, Josep Saval, ha assegurat que en casos de violència contra les dones "no es donarà cap pas arrere" i se seguiran reivindicant "els recursos necessaris per a combatre aquest flagell".

A la concentració han assistit membres de la corporació municipal, de la Conselleria d'Igualtat, de la Subdelegació en la província, representants municipals de localitats veïnes, integrants d'associacions comarcals de víctimes de violència de gènere, alumnes de l'Institut Rodolfo Llopis i del col·legi Almedia, així com nombrosos veïns, amb la finalitat d'expressar la seua "més enèrgica condemna i rebuig a aquesta nova agressió, així com el seu suport i proximitat cap a la víctima i el seu entorn".

Saval ha llegit un manifest en el qual ha incidit que la violència masclista és "una greu vulneració dels drets humans, i un problema social de primer ordre que atempta contra la dignitat i la integritat física i moral de les dones que la pateixen", al mateix temps que ha insistit en la necessària "implicació del conjunt de les institucions de l'Estat" en la lluita per a eradicar la violència masclista.

"Seguirem impulsant les mesures perquè les entitats municipals responguen de manera immediata i contundent a qualsevol agressió masclista, a més de que s'atenga de manera prioritària la víctima i es desenvolupen actuacions preventives per a dotar a les dones d'instruments que els permeten fer front a la violència i a no permetre la impunitat social dels agressors", ha indicat el primer edil.

"No es donarà ni un pas arrere"

En la mateixa línia, el secretari autonòmic d'Inclusió i de l'Agenda Valenciana d'Igualtat, Alberto Ibáñez, ha assegurat que la Generalitat "sempre estarà amb les víctimes i contra els agressors". "Els homes no tenim drets sobre les dones", ha dit, per a remarcar que "no es donarà ni un pas arrere sinó tot el contrari, se seguiran donant passos cap a la igualtat de gènere".

La subdelegada del Govern a Alacant, Araceli Poblador, ha posat l'accent que "el flagell masclista és un problema de tots i totes al que hem de donar una solució des de la unitat". "Una societat que viola, que agredeix, que assassina, és una societat malalta", ha recalcat, al temps que ha insistit que és fonamental l'educació i la pedagogia per a lluitar contra la violència masclista.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento