Comunitat Valenciana

Salvador valora l'"èxit" del servei nocturn de Metrovalència "malgrat la vaga" amb 10.000 viatgers la Nit de cap d'any

  • La consellera de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Maria José Salvador, ha assegurat aquest dilluns que el servei nocturn de Metrovalència els caps de setmana ha sigut "un èxit malgrat la vaga" durant les festes de Nadal i va aconseguir els 10.000 usuaris la Nit de cap d'any.
Metro nocturn
Metro nocturn
FGV
Metro nocturn

Salvador ha fet així balanç de les primeres setmanes de funcionament del servici 'A la lluna de Metrovalència' que va arrancar el passat 14 de desembre enmig de diverses jornades de vaga convocada pels sindicats de Ferrocarrils de la Generalitat (FGV), que continuaran al llarg d'aquest mes, fins al 29 de gener, en diferents franges horàries.

Durant la seua visita a tres edificis de vivendes protegides del centre històric de València, la consellera ha aprofitat per a "agrair a totes les persones que han estat treballant en FGV en el servei nocturn i que estan prestant un exemplar servei a tota la ciutadania".

D'aquesta manera, Salvador ha volgut "prioritzar i posar en valor" que la de València és el tercer àrea metropolitana d'Espanya, era "l'única ciutat que no tenia aquest servei de metro nocturn i ja ho tenim", ha subratllat. Al seu juí, "en aquests moments cal prioritzar la prestació d'un bon servici públic per als ciutadans i ciutadanes" per a tindre cada vegada més usuaris.

No obstant açò, ha manifestat el seu respecte pel dret a vaga de tots els treballadors i treballadores. És més, ha afegit, "podem empatitzar amb les qüestions que estan reivindicant (els treballadors) perquè FGV va patir un ERO molt dur durant l'etapa del PP i a més també van haver de renunciar a un 10% del sou perquè evitar més acomiadaments en l'empresa".

Encara així, ha reiterat que, com ja va traslladar als sindicats en una reunió al costat del conseller d'Hisenda, Vicent Soler, "en aquests moments no és possible la recuperació d'eixe 10% de massa salarial que van perdre en el seu moment, per la Llei d'Estabilitat Pressupostària, una llei estatal que impedeix que això es puga produir en aquesta i en qualsevol empresa pública".

Salvador ha insistit que "ací ens trobem en una situació de cul de sac. No tenim possibilitat de negociar una qüestió que la Llei d'Estabilitat Pressupostària impedeix categòricament. Si aquest govern incrementara un 10% el salaris als treballadors de FGV estaria cometent un frau de llei", ha advertit.

En tot cas, s'ha mostrat favorable a "negociar i dialogar altres qüestions laborals que s'estan demanant i fins i tot aquest que també és justa, en el marc del conveni col·lectiu, però la qüestió del 10% és impossible", ha sentenciat.

Preguntada per la petició dels sindicats que el cap del Consell, Ximo Puig, puga intercedir en el conflicte, Salvador ha manifestat: "Tant de bo parlant amb el president de la Generalitat açò es poguera resoldre però tampoc pot prendre eixa decisió" perquè "és un frau de llei per la llei estatal d'Estabilitat Pressupostària que va aprovar el senyor (Cristóbal) Montoro -exministre d'Hisenda amb el PP- i mentre això no es desbloquege en el Govern d'Espanya i en el Congrés dels Diputats, que té una majoria complexa en aquests moments per a aconseguir acords, no es pot desbloquejar".

Per aquest motiu, la consellera ha demanat "una vegada més, certa reflexió als sindicats de FGV que poden negociar moltes coses. Aquesta ells saben que no és possible que la puguem acordar", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento