Comunitat Valenciana

UGT PV valora la reducció però creu que les xifres "segueixen sent insostenibles"

  • El sindicat remarca que l'any acaba amb "menys de la mitat de les persones aturades (el 48,15%) rebent prestació".
  • Des de CCOO PV reclamen mesures encaminades a aconseguir "un canvi de model productiu".
Oficina De La Seguridad Social, Oficinas, Empleo, Desempleo, Desempleado
Oficina De La Seguridad Social, Oficinas, Empleo, Desempleo, Desempleado
EUROPA PRESS - Archivo
Oficina De La Seguridad Social, Oficinas, Empleo, Desempleo, Desempleado

UGT PV ha valorat aquest dijous la reducció del nombre de persones aturades a la Comunitat Valenciana encara que creu que les xifres "segueixen sent insostenibles", al mateix temps que destaca que 2018 acaba amb "menys de la mitat de les persones aturades (el 48,15 per cent) rebent prestació".

El nombre d'aturats registrats en les oficines de l'Institut Nacional d'Ocupació (INEM) a la Comunitat Valenciana ha baixat en 21.574 persones en 2018, un 5,59% menys respecte a 2017, la qual cosa suposa el quart major descens en termes absoluts.

El sindicat ha indicat en un comunicat que valora el creixement de l'ocupació i la reducció de la desocupació ja que hi ha 22.000 persones aturades menys que fa un any i 61.000 persones afiliades més encara que les xifres "segueixen sent insostenibles" ja que 364.000 persones continuen sense ocupació i la taxa d'ocupació temporal se situa entorn del 91% del total de contractes registrats.

Segons UGT PV, "les dades mostren la necessitat de plantejar mesures que incidisquen de manera real en la qualitat en l'ocupació" perquè les polítiques dissenyades per a fomentar i incrementar la contractació indefinida "són insuficients i repercuteixen sobre el creixement de la contractació parcial indefinida".

En aquesta línia, considera que la "inestabilitat" del mercat de treball i les prediccions que apunten a una "possible ralentització econòmica encara per confirmar-se", "fan imprescindible prendre mesures per a estimular el creixement i l'ocupació, tant a nivell autonòmic, nacional com principalment, europeu".

Per açò, la secretària d'Ocupació, Formació i Igualtat de Gènere del sindicat, Pilar Mora, ha apuntat de nou a la "necessitat d'eradicar la reforma laboral que ha afavorit el creixement de l'ocupació més precària, i d'incrementar la cobertura de prestacions".

Les dades “aprofundeixen en la desigualtat social”

El sindicat CCOO PV ha considerat que la reducció de l'atur al desembre (-1,2%) i durant 2018 (-5,6%) a la Comunitat Valenciana són els propis d'"un mercat laboral cíclic, de caràcter estacional, amb roïnes condicions de treball i contínues desigualtats".

En un comunicat, el sindicat destaca que quasi el 60% de les persones en atur a la Comunitat són dones, per tant, són elles les que "més pateixen la desigualtat en l'accés a l'ocupació i a la formació professional".

A més, ha lamentat que les dades posen de manifest que la contractació segueix sent "fonamentalment temporal" ja que el percentatge de contractes indefinits sobre el total al desembre és del 9,5% (davant de l'11,2% al novembre) el que "mostra la característica estacional del tipus de contractació".

Així mateix, apunta que la disminució de l'atur es concentra clarament en el sector servicis, amb una disminució de 4.103, mentre que augmenten les persones en atur registrat en el sector de la indústria en 408 persones i de la construcció en 299 persones. Aquesta disminució, comenta, "està clarament vinculada en gran manera a l'activitat turística i comercial".

"Ocupació amb pitjors condicions"

"Tanquem l'any amb un mercat laboral que se segueix transformant ocupació de qualitat en ocupació precària, amb l'empobriment generalitzat de treballadors, que troben una ocupació amb pitjors condicions o que no troben ocupació. Parlem de pobresa laboral i pobresa social", ha lamentat la secretària d'Ocupació i Formació de CCOO PV, Ana García.

Per açò, des de CCOO PV reclamen mesures encaminades a aconseguir "un canvi de model productiu", i que aposten per sectors que siguen font generadora d'ocupació de qualitat, que donen un tomb a la situació actual.

"Volem un model productiu i econòmic que estiga al servici de les persones", recalca la responsable d'Ocupació de CCOO PV, qui considera imprescindible avançar en "un model més democràtic, més inclusiu, que no deixe ningú al marge on l'acomiadament siga l'última opció de les empreses quan tenen algun tipus de problema, i amb un sistema de protecció social adequat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento