Benidorm, primera destinació turística intel·ligent del món
Benidorm, primera destinació turística intel·ligent del món TURISME CV - Archivo

Benidorm (Alacant) s'ha convertit en la primera Destinació Turística Intel·ligent (DTI) del món després d'haver aconseguit la Marca Q que atorga l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola una vegada superada l'auditoria conforme a la norma UNE 178501 de Sistema de gestió de les Destinacions Turístiques Intel·ligents realitzada per AENOR.

Així ho ha anunciat aquest dimecres l'alcalde, Toni Pérez, que ha recordat que Benidorm porta treballant des de 2016 per a aconseguir aquesta certificació que el converteix en la primera Destinació Turística Intel·ligent (DTI).

"Benidorm ha treballat molt per a formar part del model de gestió turística intel·ligent", ha dit el primer edil, que ha afegit que "en un futur molt pròxim no es concebrà el turisme i l'èxit d'una destinació sense l'aplicació de la intel·ligència turística, una aplicació en la qual Benidorm ja és pionera".

El president de l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola, Miguel Mirones, ha felicitat l'alcalde i al municipi en el seu conjunt per haver aconseguit la Marca Q i ha convidat a altres destinacions a iniciar el procés de certificació per a convertir-se en Destinacions Intel·ligents.

"Aquesta certificació incrementa la qualitat de l'experiència dels turistes, fomenta la millora contínua, millora la relació entre residents i visitants i permet adaptar-se millor a les necessitats d'aquests últims mitjançant el tractament de la informació i les dades", ha subratllat.

“En l’avantguarda del sector”

Per a Sergio González, Gerent d'Innovació i Desenvolupament de Producte d’AENOR "Benidorm, que va ser pioner en la certificació de Sistemes de Gestió de Vigilància i Intel·ligència, amplia ara el seu compromís amb un turisme de qualitat amb la seua certificació com a Destinació Turística Intel·ligent, que la situa en l'avantguarda del sector".

L'auditoria de certificació té un abast en tot el municipi de Benidorm, així com el nivell d'especialització en els productes turístics: Esports, Salut i Benestar, Congressos, Gastronomia, Film Office, Compres i Verd Benidorm.

L'informe d'auditoria destaca com a punts forts el compromís per la innovació i el desenvolupament de Benidorm com DTI, la participació en projectes que es desenvolupen en aquest àmbit i la implicació de tot el personal entrevistat durant l'auditoria. A més, destaca la creació de la Smart Office DTI: Oficina Tècnica d'Innovació i Intel·ligència i el desenvolupament d'un sistema de vigilància i intel·ligència turística.

Consulta aquí más noticias de València.