Comunitat Valenciana

Una cria de l'antílop amenaçat Duiquer roig naix al Bioparc com el millor regal d'Any Nou

  • Una cria de Duiquer roig ha arribat a Bioparc València com el millor regal d'Any Nou: el primer naixement del parc en el primer dia de 2019. Aquesta espècie d'antílop es troba en la Llista Roja de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN).
Duiker roig en Bioparc
Duiker roig en Bioparc
BIOPARC VALENCIA
Duiker roig en Bioparc

Durant el matí de l'1 de gener, la mare es va posar de part en el recinte exterior, a la vista del públic. L'equip de cuidadors va preparar les instal·lacions interiors i va facilitar l'entrada de per a garantir la seua tranquil·litat i les cures a la cria.

Al poc de temps, la ja experimentada mare donava la primera alegria de l'any i va començar a donar moixaines a la seua nounada, anomenada Morty, unes imatges que van ser preses pels cuidadors, relata el zoològic en un comunicat.

El procés transcorre amb normalitat: de moment, mare i cria romandran en el recinte interior, on s'ha instal·lat un llum especial de calor per a garantir el benestar davant la baixada de les temperatures mínimes.

La família prompte viurà junta en la zona d'Àfrica equatorial, en un recinte multiespècie al costat d'altres antílops: els bongos orientals (Tragelaphus euryceros isaaci), en una situació extrema d'extinció, o els Dik-dik de Kirk (Madoqua kirkii), l'antílop més xicotet d'Àfrica i les belles grues coronades collnegres (Balearica pavonina).

Bioparc València és l'únic parc d'Espanya on es pot contemplar al Duiquer roig de Natal i, a més de Berlín (Alemanya), els únics llocs on han nascut cries.

Amb l'arribada de Morty, des del parc celebren que "el recentment estrenat 2019 no podia començar de millor manera" doncs, malgrat que es tracta d'una espècie d'antílop poc coneguda, és "molt important per a la seua conservació".

El Duiquer roig de Natal (Cephalophus natalensis) pertany al gènere Cephalophus, del que hi ha 15 espècies i només dos d'elles poden contemplar-se en institucions zoològiques europees. De fet, solament una, el C. natalensis, té un programa europeu de conservació, l'ESB.

ALTRES DOS EN BIOPARC

Dins d'aquest projecte han nascut en el Bioparc altres dos cries: una a la tardor de 2017 i una altra durant la primavera de l'any passat. Els seus progenitors són dos exemplars que van arribar d'Alemanya: el mascle del Zoologischer Garten und Aquarium Berlín i la femella del Tiergarten Nürnberg.

El Duiquer roig de Natal és relativament més xicotet que altres i procedeix de Malawi, Moçambic, Sud-àfrica, Swazilàndia, Tanzània i Zàmbia. El seu pelatge és de color castany brillant, excepte en les parts inferiors que és més clar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento