Comunitat Valenciana

El PP censura la "gestió caòtica" del Consell amb un "forat pressupostari de 3.000 milions" en les despeses de 2017

  • El portaveu d'Economia del PP en Les Corts, Rubén Ibáñez, ha asseverat aquest dimecres que l'informe de la Sindicatura de Comptes sobre el Compte General de la Generalitat corresponent a 2017 és un "clar resum d'una gestió caòtica" per part d'un "govern absolutament d'eixida". Ha posat el focus en el "forat pressupostari de 3.000 milions d'euros" que ha deixat el Consell, que es corresponen a la diferència entre les "despeses reals i aquells als quals es va comprometre" l'administració.
Rubén Ibáñez en roda de premsa
Rubén Ibáñez en roda de premsa
EUROPA PRESS
Rubén Ibáñez en roda de premsa

Així ho ha manifestat en una roda de premsa per a abordar temes d'actualitat, en referència a l'informe presentat divendres passat pel síndic major de Comptes, Vicent Cucarella, sobre fiscalització dels comptes de la Generalitat.

Ibáñez ha destacat que deixa palés una "gestió que devora els recursos públics" i que "no està al costat dels ciutadans", si no que "demostra que les retallades i impagaments estan en l'ADN de PSPV i Compromís". De fet, ha recriminat que el Compte General reflecteix "més pagaments, més deute, més factures en el calaix", "menys controls" i posa de manifest la retallada de drets" dut a terme pel govern autonòmic.

Ha destacat que el síndic "estima 14.000 milions de despesa" mentre que el pressupost "ascendia a 17.000 milions". "Açò antigament es deia retallades, ara desviacions o ineficàcies", ha recriminat, abans d'assenyalar que el Consell ha "incrementat el deute en 2.269 milions d'euros, incomplint absolutament tots els compromisos que va ser anunciant". Com a exemple, ha indicat que es va realitzar una "campanya publicitària" sobre que es destinarien 24 milions en beques universitàries, "però només s'han pagat 220.00 euros".

"ABÚS DESCARAT DE CONTRACTES MENORS"

El 'popular' ha recalcat que s'ha dut a terme un "abús descarat dels contractes menors" i del fraccionament de contractes, mentre que s'acumulen "ingents factures en el calaix" per valor de 1.259 milions d'euros. També ha assenyalat que hi ha 339 expedients d'enriquiment injust per 1.115 milions, unes "xifres indignes".

Segons ell, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha comptat amb "més diners" però ha realitzat una "nefasta gestió", en mostrar-se "incapaç de gestionar d'acord a postulats legalment establits".

I en general, el diputat del PP ha censurat que el Consell ha "baixat fins als mínims els controls administratius per a realitzar gestions sense ajustar-se al legalment establit" i ha lamentat que "any a any van minorant en la Llei d'Acompanyament". "Se salten tots els controls", ha assegurat.

Entre altres qüestions, ha ressaltat que "Intervenció no disposa d'una base de dades que identifique el nombre d'objeccions que existeixen"; que les "modificacions pressupostàries no venen informades per les intervencions delegades"; que el control financer específic del Pla Estatal de Vivenda ha quedat suspès i que "cap de les empreses públiques ha presentat l'informe d'obligacions de caràcter financer".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento