Comunitat Valenciana

L'Hospital de Manises permet als pares estar amb els nounats en Neonatologia les 24 hores

  • "Creiem que és important que els familiars més pròxims estiguen al seu costat”, expliquen.
Hospital de Manises.
Hospital de Manises.
EUROPA PRESS - Archivo
Hospital de Manises.

El Departament de Salut de Manises (València) ha fet un pas més en el projecte d'humanització de l'assistència en la Unitat de Neonatologia i ha suprimit la restricció de l'horari d'entrada dels pares a la mateixa -fins ara es prohibia de 10 a 12 hores per a proves i neteja- de manera que papàs i mamàs podran estar al costat del nounat les 24 hores del dia.

"La nostra Unitat Neonatal es regeix per una política de portes obertes, permetent i fomentant el contacte pares-fill. La separació és molt dolorosa per als pares, els genera molta ansietat i fins i tot desconfiança en alguns casos i l'entrada lliure augmenta tant la confiança dels pares en el personal com el seu grau de satisfacció general amb les cures que reben", ha explicat la cap del servei de Pediatria del centre, Inés Costa.

En la línia d'humanitzar aquest tipus de serveis, el Departament de Salut de Manises obrirà les portes de la unitat a avis i germans, que podran acompanyar al bebé durant una hora -entre les 17 a 18 hores- en companyia d'un dels progenitors.

"Creiem que és important que els familiars més pròxims del nounat estiguen al seu costat des del primer moment. Els pares de xiquets prematurs sumen a l'angoixa i el temor per la internació la separació per temps prolongat d'altres fills i que es cree un distanciament", ha indicat Costa.

La doctora ha agregat que "l'experiència demostra que la presència dels germans els permet conéixer i entendre el lloc on els pares i el nounat passen gran part del seu temps i l'ajuda a comprendre la situació d'estar en un lloc internat".

"La presència dels avis també és fonamental perquè tant els xiquets com els pares troben durant aquest període d'hospitalització en un ambient el més semblant possible a estar a la seua casa al costat del nucli familiar", ha apuntat la doctora.

En el marc de la millora de la Unitat de Neonatologia per a fer-la més adaptable a les necessitats dels usuaris també es renovarà el material mobiliari per a fer més confortable l'acompanyament i l'estada dels familiars, a més d'altres actuacions més innovadores i tecnològiques que estan en procés en aquests moments.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento