AMP 2.- Una dona amb cremades greus i 21 ferits per inhalació de fum, en l'incendi de la residència a Alzira
AMP 2.- Una dona amb cremades greus i 21 ferits per inhalació de fum, en l'incendi de la residència a Alzira CONSORCIO PROVINCIAL BOMBEROS

Del total d'atesos, romanen ingressades en centres hospitalaris dos dones: una resident de 86 anys en l'hospital de Xàtiva i la pacient amb cremades greus que havia sigut traslladada a la Fe de València, el pronòstic de la qual és reservat, segons han detallat fonts de la Conselleria de Sanitat a Europa Press. La resta d'assistits -entre ells cinc policies- han sigut donats d'alta.

El succés s'ha registrat sobre les 3.14 hores d'aquest dimecres en incendiar-se el matalaf d'una habitació de la segona planta del centre, que compta amb un total de quatre altures i està situat en l'Avinguda de la Mediterrània del municipi valencià.

Fins al lloc dels fets s'han desplaçat diverses dotacions de bombers que han extingit les flames, han ventilat l'edifici i han evacuat part dels residents, mentre que a la resta d'ancians se'ls ha confinat en les instal·lacions.

Segons han precisat fonts de la Prefectura Superior de Policia, efectius del Cos Nacional i de la Local han sigut els primers a arribar a les instal·lacions i han començat a evacuar als residents fins a arribar la resta de les dotacions. En el transcurs de la intervenció, han hagut de ser assistits per inhalació de fum quatre agents nacionals i dos locals, cino d'ells traslladats a hospitals encara que ja d'alta.

El Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) ha mobilitzat quatre ambulàncies de transport no assistencial, dos SAMU i un Suport Vital Bàsic (SVB) que han atès als ferits.

A l'hospital d'Alzira han sigut remesos cinc residents i quatre dels agents, ja donats d'alta tots ells; a Gandia, cinc ancians, també ja en bon estat; a Xàtiva, sis residents i un agent, dels qui roman en observació una dona de 86 anys, i a la Fe la ferida amb cremades greus.

Així mateix, han intervingut efectius de la Policia Local d'Alzira, de la Generalitat i de la Policia Nacional, segons Emergències. En la residència romanen treballant els agents de la Científica per a determinar les causes de l'incendi que, segons els bombers, es va iniciar en un matalaf.

Consulta aquí más noticias de València.