Comunitat Valenciana

Oltra creu que l'absolució de Cotino per l'ús de la caixa fixa obeïx a "una lectura formalista comptable"

  • La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha considerat aquest divendres que l'absolució de l'expresident de les Corts i exconseller Juan Cotino per part del Tribunal de Comptes i respecte a l'ús de la caixa fixa de la Generalitat obeïx a "una lectura formalista comptable de la documentació" per la qual es va obrir el corresponent expedient.
Mónica Oltra en una imatge recent
Mónica Oltra en una imatge recent
GVA
Mónica Oltra en una imatge recent

Així, la responsable autonòmica ha assenyalat que aquesta decisió és "el criteri del tribunal" i ha estimat que no es pronuncia sobre "la legitimitat que es té per a pagar amb diners públics alguna cosa que en principi no se sap molt bé si està justificada".

La també consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives s'ha pronunciat d'aquesta manera en la roda de premsa posterior al ple del Govern valencià, preguntada per una informació recent de 'Las Provincias' que assenyala que el Tribunal de Comptes ha absolt Cotino i el seu equip de la demanda que va interposar Oltra per les despeses de caixa fixa en un viatge a Santiago de Compostel·la amb motiu de la visita de Benet XVI a Espanya en 2010.

D'acord amb aquesta informació, Juan Cotino i l'aleshores sotssecretària de Medi ambient han quedat absolts en considerar el tribunal la prescripció del presumpte delicte d'haver realitzat despeses sense justificació comptable.

"Jo vaig presentar una denúncia entenent que podia haver determinades irregularitats", no en l'àmbit penal sinó en el de "la responsabilitat comptable", ha exposat Mónica Oltra. Així mateix, ha precisat que en aquest cas no s'està "parlant de delictes" sinó, "en tot cas, de responsabilitat comptable".

Oltra, que ha recordat que "en 2014 la Generalitat va decidir personar-se en aquests casos arran del requeriment del Tribunal de Comptes", ha agregat que "pareix ser que han prescrit les possibles irregularitats" que ella va denunciar. Referent a açò, ha ressaltat que això "no vol dir que no hagen existit sinó simplement que ha passat massa temps des que es van produir eixes presumptes irregularitats".

La vicepresidenta del Consell ha continuat dient que és necessari tindre "clars" els "límits de què es pot fer" i de "què no" es pot fer, així tindre en compte "què situacions estan emparades per la llei i quals no".

Oltra ha comentat que no s'ha llegit la resolució del Tribunal de Comptes però ha exposat que pel que s'ha publicat estima sobre la resolució emesa respecte a Cotino que "el que hi ha és una visió formal i formalista del que és el contingut del document comptable sense entrar en la qüestió de què es pot pagar des dels fons públics".

"Supose que el tribunal ha pensat que això seria excedir-se de les seues funcions i el que ha fet és una lectura formalista comptable de la documentació que obri l'expedient i no tant de la legitimitat que es té per a pagar amb diners públics alguna cosa que en principi no se sap molt bé si està justificada", ha plantejat en eixe sentit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento